RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Seizoenafsluiting met winst in Panningen

Geplaatst op: 08-06-2015 - 571 keer gelezen

De oorspronkelijk geplande wedstrijd tegen SHH ging niet door en onze wedstrijdsecretaris kon tijdig een vervanger vinden in Panningen dat we dus voor de derde keer dit seizoen treffen. Eenmaal verlies en één maal winst waren de resultaten van de eerdere ontmoetingen, vandaag dus een onderlinge “finale”. We mogen op het hoofdveld aantreden en wat ligt dat er prachtig bij! Lekker zonnetje, twee aan elkaar gewaagde teams, veel strijd en veel doelpunten. Met de volle winst naar huis en Biej Mieke de Champions Leaguefinale kijken. Een prima afsluiting van een succesvol seizoen.

Opstelling: Jeffrey, Maurice J., Rob G., Erik, Coen, Herman, Jos, John, Thei, Rob, Joost.
Reserve: Gerard, Maurice V., Danny.
Assistent scheidsrechter: Pascal

Vanaf de start gaat het spel over en weer met gaande weg toch iets meer balbezit voor ons waardoor het spel zich veelal op de Panningse helft af speelt. Ze weten goed stand te houden en bij een tegenstoot is hun voorsprong bijna een feit maar vrij voor Jeffrey wordt gemist. Bij een diepe bal is Joost te snel voor de verdedigers en kan hij de bal net over de uitkomende doelman werken en staan we voor. Panningen wint de meeste duels en op het middenveld nemen ze de regie in handen. Er is steeds een man over en we worden tot tweemaal toe uitgespeeld wat evenzo veel tegendoelpunten oplevert. We krijgen ook nog verschillende mogelijkheden maar stuiten op de keeper. Voor Rob Houben is het zijn laatste wedstrijd en hij zal spoedig gewisseld worden. Nog één vrije trap te gaan en hij bewijst nogmaals dat hij dit kan. Strak langs de muur en onhoudbaar schiet hij de gelijkmaker binnen. Met 89 veteranen doelpunten op zijn conto verlaat hij even later onder applaus het veld en beëindigd zijn carriëre. Maurice V. betreedt voor hem de arena en kan met een kopbal al bijna de voorsprong pakken.

Na rust zijn Gerard en Danny voor Coen en Herman binnen de lijnen gekomen. De wissels vallen voor Panningen het gunstigste uit. De doelman van de eerste helft blijkt het geheime wapen in hun voorhoede en na een solo, waarin hij vier Oranjemannen kinderlijk eenvoudig passeert, heeft  ook Jeffrey het nakijken: 3-2. Het kwartje is bij ons gevallen en de fellere duels worden steeds vaker gewonnen. Met goed samenspel dringen we Panningen terug en met een laag afstandsschot scoort Jos de gelijkmaker. Er op en er over is nu het devies. De doelman van de tweede helft blijkt de zwakke schakel waardoor Danny en Maurice de stand uit bouwen tot 3-5. Panningen wordt bij tijden weggetikt en de irritatie en noodrem-acties leiden tot twee tijdstraffen voor de groenwitten. Een laatste stuiptrekking levert nog de 4-5 op maar die wordt vrij snel weer teniet gedaan door een overtreding in het Kapèlse strafschopgebied. De strafschop wordt door Erik feilloos benut.

De laatste tien minuten kan Panningen nog voorkomen dat de nederlaag groter uitvalt en onze eigen slordigheid helpt hen daarbij. Zo kan Joost geheel vrij voor de keeper niet afronden en in een ultieme poging er nog iets van te maken, is zijn overtreding voldoende voor de derde tijdstraf van vanmiddag.

Over en weer zijn er nog wat kleinere kansen maar de stand blijft 4-6 totdat de uitstekend leidende scheidsrechter voor de laatste keer fluit.

Het is nog lang gezellig en de meesten volgen nog de ontknoping van Champions League onder het genot van de nodige drankjes en hapjes. Tot augustus zijn er geen wedstrijden en met de feestavond in juli wordt weer een zeer geslaagd seizoen, definitief afgesloten.