RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Scherpte in Beesel

Geplaatst op: 12-11-2019 - 1228 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Op een frisse maar droge herfstavond vertrekt het veteranenkonvooi richting Beesel. Dertien voetballers, twee leiders en een supporter. De inmiddels ervaren leiding laat de spelers even uitkuren terwijl ze zelf in de kantine met een kopje koffie de opstelling maken. Het is niet zo ingewikkeld vandaag gelet op de beperkte mogelijkheden.

Er wordt als volgt gestart:

Op doel Dave. Achterin de jongens die al langer deel uitmaken van de succesformule: Erik, Rob, Tom en Marcel. Op het middenveld een zeer vermoeide Thei vanwege het Conclaaf, Jos en Joost. Voorin Danny, Patrick en Maurice. Fons start als reserve en neemt ook de vlag ter hand. John T. zal nog nakomen.

We zien een evenwichtige eerste helft waarin de eerste klussen voor Dave zijn. In de 10e minuut lijken we de openingstreffer te zien maar deze wordt afgekeurd wegens buitenspel van Patrick die de van de lat terugspringende uithaal van Jos in het net werkt. De betere kansen zijn er nu voor Neer. Een strakke voorzet vanaf links door Danny wordt fraai door Jos ingekopt maar leidt nog niet tot de openingscore. In de 16e minuut dan toch de 0-1 door Patrick die in de kleine ruimte voor het doel vanuit de draai binnenschiet. Bieslo is niet minder gevaarlijk en een afstandspoeier raakt de kruising boven de gelukkige Dave. Kansen op de 0-2 zijn er voor Danny en Patrick. Verdedigend hebben we nu de zaken op orde met stofzuiger Tom. Een mooie diepe pass van Danny zet Maurice vrij voor de goal die dit vakkundig afmaakt. 0-2. Net voor rust krijgen we nog de boodschap dat onze tegenstander zich nog niet gewonnen geeft. Een fraai schot is Dave net te machtig. Ondanks zijn poging verdwijnt de bal achter hem in het doel en staat het bij rust 1-2.

Voor de tweede helft is John voor Marcel in het veld gekomen. Er zit wat meer overtuiging en precisie in het oranje team en de eerste goede aanval is een mooi 1-2tje tussen Danny en Patrick dat beter verdiende. Maurice is vandaag de beul voor Bieslo. In de 6e minuut straft hij genadeloos een slordigheidje af en met de 1-3 mag er niets meer aanbranden. Er is veel vertrouwen en binnen 10 minuten lopen we via Danny en Patrick uit tot 1-5. Het laatste kwartier wisselt Fons met de aangeslagen Patrick. Het grote genieten kan beginnen met nog een ouderwetse actie van Danny (1-6) en een frommelgoal uit een hoekschop door Jos(1-7) na door koppen van de vandaag zich tot assists beperkende Joost.

En Bieslo? Ze kunnen nauwelijks meer onder de druk uit maar de schaarse pogingen blijven gevaarlijk en Dave moet alert blijven. Een verdiende treffer blijft echter uit.  Het wordt zelfs nog 1-8 als Maurice nogmaals een foutje meedogenloos afstraft.

Het hoge rendement vandaag is opvallend waardoor de uitslag iet wat geflatteerd de krachtsverhoudingen weergeeft.