RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


SV Panningen wint verdiend in Neer op 'oude wijvenzomer'

Geplaatst op: 16-09-2014 - 775 keer gelezen

Een periode met mooi najaarsweer wordt in West-Europa ook wel oude wijvenzomer genoemd. En mooi najaarsweer was het deze zondag in september. Panningen trad in Neer aan tegen RKSVN zonder de geblesseerde Youri v.d Hurk. Ronald Leenders verving hem. Auke Houben werd geplaagd door pijntjes en trainer Jan van Oijen had besloten ook hem aan de kant te houden. De rentree van Ronald Leenders in de basis en de reservebeurt van Auke Houben zouden niet langer dan een half uur duren. Toen moest Ronald met een wond aan zijn wenkbrauw van het veld; Auke verving hem.

De allereerste aanval komt voor rekening van RKSVN. Panningen-doelman Tim van Renselaar redt ten koste van een corner. In de 6e minuut het eerste gevaar van Panningen-kant. Patrick Joosten neemt vanaf twintig meter het Neer-doel onder vuur. Zijn schot gaat naast. In het eerste kwartier gaaat de wedstrijd nog gelijk op. In de 10e minuut zorgt slecht uitverdedigen van Panningen voor gevaar. RKSVN kan echter niet scoren. Panningen laat na een kwartier zien wat het in zijn mars heeft en met verzorgd voetbal wordt RKSVN in de verdediging gedrukt. Het is Patrick Joosten die in de 16e minuut met een “zwabberbal” van een meter of twintig, na een combinatie met Nick van den Beucken, Panningen aan de leiding helpt. Een prachtige vrije trap van Roy Schijven wordt door doelman Dave Nellen uit het doel geranseld. De mannen uit Neer geven zich echter niet zomaar gewonnen en een vrije trap van RKSVN caramboleert in de korte hoek, buiten bereik van Tim van Renselaar, tegen de paal en Ramon Berben reageert attent en brengt de stand op 1-1. In de 25e minuut zien we een schitterende aanval over de Panningse rechtervleugel en de inlopende Roy Schijven wordt bereikt. Doelman Dave Nellen van RKSVN kan echter redden. En dat zal vanmiddag niet voor de laatste keer zijn. Zoals gezegd moet Ronald Leenders na 30 minuten het veld verlaten, maar ook met tien man is Panningen gewoon beter. Na enkele minuten komt Auke Houben in het veld en is Panningen weer compleet. In de 36e minuut weer zo’n prachtige combinatie over rechts, de bal wordt telkens eenmaal geraakt. Robin van Osch rondt doeltreffend af en brengt de 1-2 op het scorebord. Ook in de 42e minuut brengt een fraaie pass van Auke Houben de snelle vleugelaanvaller alleen voor het vijandelijke doel. Het blijft echter 1-2. Dat is dan ook de ruststand.

Na rust is Panningen heer en meester in Neer. Centrale verdediger Bram Leenders heeft in de 48e minuut de 1-3 op zijn voet. Alleen voor doelman Dave Nellen kan ook hij niet scoren. In de 54e minuut ontstaat zowaar een kans voor RKSVN. Rolf Geraets schiet voorlangs. Daar zou het voorlopig ook bij blijven wat RKSVN betreft. In de 58e minuut kan Robin van Osch uit een hoekschop 1-3 scoren. Een solo van dezelfde van Osch eindigt met een schot op de lat; de rebound is voor Nicky Birzwilks. Het levert geen doelpunt op. Aan RKSVN-zijde wordt Ivo Martens ingebracht. Helpen doet het de mannen uit Neer niet. Panningen blijft heer en meester en met vloeiende combinaties worden diverse kansen geschapen. Auke Houben komt in de 72e en 73e minuut vrij voor de RKSVN-doelman, maar tot teleurstelling van Panningen-trainer Jan van Oijen wordt de wedstrijd niet definitief beslist. Ook in de 74e , de 79e en de 90e minuut zijn er reuzenkansen voor Panningen. Vanmiddag echter is afmaken niet het sterkste punt van de Panningse ploeg.

Panningen blijft daardoor “steken” op 1-3. Een uitslag waarmee de mannen uit Neer hun handjes mogen dichtknijpen. Panningen schrijft drie punten bij op zijn conto en gaat samen met TSC ’04 en Belfeldia fier aan de leiding in 4E.

Bron: Indewandelgangen.com