RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Rust brengt raad

Geplaatst op: 17-10-2022 - 591 keer gelezen

Op deze mooie zaterdagmiddag zijn de Neerse veteranen gastheer voor Meijel. Ook vandaag is het weer schrapen om een elftal op de been te krijgen en worden Loek Theelen., Rick Luyten, Fer Nijssen en Maurice Wijers bereid gevonden om ons uit te helpen. Heren, bedankt hiervoor.
Meerdere sociale verplichtingen zorgen er voor dat ook de technische staf behoorlijk uitgedund is en Fred zal het deze middag alleen moeten rooien. Uiteraard met hulp van John T. en de rest van het team.

De opstelling:

Doel: Patrick
Achter: Rick, Tom, Ruud B. en Fer
Midden: Loek, Jos en Maurice W.
Voor: Danny, Maurice G. en Joost
Thei houdt de bank warm en Dave hanteert de vlag.

Patrick neemt de (on)dankbare taak van doelman op zich om het keepersprobleem op te lossen, maar wordt meteen kansloos gelaten, als een Meijelse speler vrij mag uithalen net buiten de 16. 0-1 (1e). De toon is gezet en Neer weet dat het een zeer moeilijke middag tegemoet gaat.
Maar binnen een paar minuten heeft Danny alweer een passend antwoord, als hij de bal in de verre hoek schuift. 1-1 (4e). Neer lijkt een kadootje uit te gaan pakken, als weer een paar minuten later een voorzet van links tussen de doelman een 2 spelers van Meijel komt. Deze buitelen letterlijk over elkaar heen en Maurice W. is er als de kippen bij om de bal in het lege doel te plaatsen. Scheids Pascal fluit toch voor een overtreding (?)/opstuitbal  en Meijel vergeet deze terug te geven. Sterker nog: de aanval die hierop wordt ingezet, wordt meteen doeltreffend door hen afgerond. 1-2 (16e).

Meijel heeft behalve goede spelers ook nog een gevaarlijke hoekschop in huis en in de 21e minuut komen wij daar ook achter. Hun indraaiende corner wordt net voor Patrick en Rick geschampt door een inlopende speler en de bal verdwijnt via Jos in het doel. 1-3. Meijel heeft het beste van het spel en wij komen er nauwelijks meer aan te pas. Thei vervangt Maurice G., die het speelveld noodgedwongen moet verlaten door een onwillige spier.

De rust komt als geroepen en Neer bezint zich op een andere tactiek. De bekende 3-4-3 wordt weer uit de kast gehaald. Deze tactiek en de thee doen blijkbaar veel goed, want het spel lijkt nu in evenwicht. Patrick krijgt het enkel nog warm van een paar hectische hoekschoppen, maar zal verder het doel schoon houden.
Pascal heeft een lastige middag, want Neer en Meijel zijn gebrand op een goed resultaat en schuwen de duels niet. In de 60e minuut krijgt Neer een vrije trap op 20 meter van het doel. De keeper laat een hoek teveel vrij en dat moet je bij Jos niet doen. 2-3. Is er dan toch nog wat te halen? Zeker. 2 minuten later lanceert Loek met een splijtende steekbal Danny en oog in oog met de keeper vindt hij de verre hoek. 3-3 (62e).
Dit is ook de eindstand van deze spannende pot en kameraadschappelijk zoeken we de kleedlokalen en de kantine weer op.

Volgende is er weer een thuiswedstrijd en verwelkomen we Panningen.