RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Rio de Leeve

Geplaatst op: 22-08-2016 - 688 keer gelezen

Helemaal in de ban van de ten einde lopende Olympische Spelen vertrekken we richting Roermond Noord voor de inmiddels traditionele seizoensopening tegen SC Leeuwen.  Is het een week van nét niet (goud of brons), te hoge verwachtingen en het ontbreken van net dat tikkeltje geluk in Rio, vandaag hebben wij hier geen last van. In tegendeel, er wordt door de media noch het leiderstrio druk gelegd in deze eerste wedstrijd en over geluk hebben we bepaald niet te klagen.

De beginopstelling: Jeffrey, Ruud B., Eric, John, Wim, Thei, Roger, Herman, Dan, Maurice V. en Fons.
Reserves: Stefan, Rich, Ruud en Joost.

Er wordt wegens de warmte (en uit medelijden)  vaker en doorlopend gewisseld.  De tegenstander is aangevuld met een doorsnee van de seniorenafdeling en de gemiddelde leeftijd ligt duidelijk een stuk lager dan bij ons. Het nadeel is dan dat het samenspel minder soepel gaat en wij bij fases toch het meeste balbezit hebben. Kansen zijn er echter volop voor de gastheren en Jeffrey heeft nog moeite met het klemvastigheid. Zelfs de hierdoor geboden rebounds voor open doel worden niet benut; een maal wordt met het hoofd gered door een heldhaftige verdediger(?) en later redt de paal ons! Tot oplopende ergernis wordt er ook nog een Leeuwens doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

Doorlopend wisselen is niet voor iedereen nodig  en als Bas een volgende speler roept om te tussentijds te rusten, is de net uit het veld gehaalde Maurice al weer de spits in gesprint. Onze sporadische aanvallen stranden meestal nog voor het strafschopgebied en zodoende probeert Danny het eens van afstand. De keeper blundert en we komen op een 0-1 voorsprong waar mee de eerste helft ook wordt afgesloten. 

Na rust een sterke periode voor de vandaag in het zwart gestoken tegenstanders. Ons middenveld kan het niet belopen en een overmacht zorgt voor een vrije man die binnen schiet 1-1. Dat er ondertussen door ons net weer een slecht getimede wissel wordt uitgevoerd, draagt niet bij aan de organisatie! Op basis van het signaal van de vandaag erg scherp vlaggende Peter wordt er weer een Leuwensdoelpunt afgekeurd. Stefan moet nog gestrekt naar de hoek om erger te voorkomen. Een volgende reddingsactie zal zijn laatste worden omdat hij zich blesseert.  Jeffrey zit lekker in het zonnetje en neemt alle tijd om zich weer wedstrijd-klaar te maken. Dit heeft een gunstige psychologische uitwerking en Leeuwen wordt uit de flow gehaald. We kunnen verschillende counters opzetten wat helaas vaak mislukt door de onwennigheid van zo’n eerste wedstrijd. Bovendien lukt het Joost zelden zijn tegenstanders er uit te lopen. Zijn de tegenstanders ook al zo snel of is Joost langzamer geworden? In ieder geval lukt het hem niet vandaag. Fons probeert het van afstand en zijn verdienstelijk schot belandt tegen de lat. Gelukkig is Danny, na een derde of vierde rustpauze nog fit genoeg om na een prima actie een schot te lossen, dat door de keeper in eerste instantie goed wordt gekeerd. De goaltjesdief blijft attent en rondt wel cool de rebound af.  

De eerste wedstrijd zit er op met een prima resultaat maar Leeuwen doet zich zelf te kort.