RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Reminder Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Geplaatst op: 09-12-2023 - 325 keer gelezen

Al onze vrijwilligers, trainers en coaches die met minderjarige werken hebben op 31 oktober een email ontvangen met de oproep om een VOG in te leveren.
Zoals toegelicht in de ALV en in de email, dient het origineel voor 20 december 2023 ingeleverd te worden bij Rianne Geenen (Veurtje 36 te Neer). 

Onderstaand nog enkele informatie: 
Waarom een VOG?
Bij RKSVN vinden we het belangrijk dat voor iedereen, in het bijzonder voor minderjarigen, een veilige omgeving is.
Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is één van de maatregelen waarmee RKSVN een sociaal veilige sportomgeving wil creëren. Een VOG geeft meer zekerheid over het verleden van personen. Daarbij vermindert het de kans dat iemand, die eerder in de fout is gegaan met kinderen, een daaraan gerelateerde functie binnen de sport kan uitoefenen.

Wie moet een VOG laten zien?
Alle vrijwilligers, trainers, leiders en coaches die indirect/direct werken met minderjarigen of andere kwetsbare doelgroepen, moeten een VOG kunnen laten zien. Uiteraard geldt dit ook voor het bestuur.

Hoe vraag je dit aan?
Om de aanvraag van de VOG te versimpelen, heeft RKSVN de aanvraag deels ingevuld. Over enkele dagen wordt er een mail toegezonden van Dienst Justis, in deze mail staat een link vermeld. Via deze link kun je de aanvraag zelf verder aanvullen.

Is het gratis?
Ja, RKSVN doet mee aan de landelijke regeling Gratis VOG voor vrijwilligersorganisaties. Dat betekent dat de aanvraag van de VOG voor al onze vrijwilligers gratis is.

Vragen? Stuur een email naar: vrijwilligers@rksvn.nl