RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


ReflectionDay bij basisscholen en voetbalverenigingen

Geplaatst op: 02-11-2021 - 916 keer gelezen

Dit jaar gaat de campagne ReflectionDay niet alleen bij de basisscholen: De Leerlingst, De Klink, De Verrrekijker, De Harlekijn en De Brink (AZC) in de gemeente Leudal van start, maar ook bij de voetbalverenigingen DFO’20 en RKSVN. De voetbalclubs willen de jeugdspelers en hun ouders graag laten zien hoe belangrijk zichtbaarheid van zichzelf is, als ze van en naar het voetbalveld fietsen of lopen. De aftrap voor de campagne vindt dit jaar dan ook op de zaterdagen in november bij de sportverenigingen plaats onder het motto: ‘Deze jonge sportheld goed zichtbaar op en buiten het veld’.

Tijdens de donkere dagen moeten we goed zichtbaar zijn. Dat kan door eenvoudig gebruik te maken van reflectiematerialen (o.a. hesjes). Door goed op te vallen neemt de verkeersveiligheid alleen maar toe. Aan ReflectionDay deden in 2020 in Noord-Brabant en Limburg 13.000 kinderen mee. Wethouder Stan Backus: “Hoe meer mensen we bewust kunnen maken van hun eigen veiligheid door goed zichtbaar de weg op te gaan, hoe beter. Zeker nu met de donkere dagen. Gelukkig zien we steeds meer mensen met een reflecterend hesje lopen of op de fiets. Zeker ook voor onze jeugdige inwoners heel belangrijk. Ik ben dan ook blij dat naast bassischolen nu ook sportverenigingen dit initiatief omarmen en hier aan mee willen werken!”

Reflectiemateriaal levensreddend
Jan van Schijndel van VanSchijndelAdvies (VSA): “Verkeersveiligheid, we kunnen er niet vroeg genoeg mee beginnen, maar zonder bewustwording passen we verkeersgedrag niet gemakkelijk aan. Zichtbaarheid en verkeersveiligheid gaan dan ook hand in hand. Naast de verplichte fietsverlichting kan reflectiemateriaal je leven redden. Met een hesje ben je wel zichtbaar tot 150 meter. Dit is de lengte van anderhalf voetbalveld! Door hier gebruik van te maken neem je veiliger deel aan het verkeer. Samen met leerkrachten van de school en de sportverenigingen gaan we er voor zorgen dat de jeugd goed zichtbaar is tijdens de donkere wintermaanden.”

Samen goed op weg
REFLECTIONDAY van VanSchijndelAdvies (VSA) maakt onderdeel uit van de campagne ‘samen goed op weg.’ De campagne, die de gemeente Leudal startte om inwoners bewust te maken van hun eigen gedrag in het verkeer.