RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKVB 3 - RKSVN 5

Geplaatst op: 19-10-2021 - 720 keer gelezen

Door vakanties en blessures had Thijs voor deze zondag weer gepuzzeld om een team bij elkaar te krijgen en dat was gelukt. De topspelers van 't 4e, Daan, Yorrick, Ton en Rutger waren bereid uit te helpen, waarvoor grote dank.

Tegen het net als 't 5e ongeslagen Baexem werd de volgende opstelling gemaakt:
Doel: Jolle
Verdediging: Roel-Erik-Yorrick
Middenveld: Nikki-Thijs-Ton-Rutger
Aanval: Lars-Ramon-Daan

Hiermee gaf Thijs aan ook tegen op papier sterke tegenstanders ons eigen aanvallende spel te willen spelen. De wedstrijd was vanaf minuut 1 gelijkopgaand, met mannelijke duels, kleine kansjes aan beide zijdes en redelijk goed voetbal. De beste kans was voor Ramon, maar de vrije trap werd keurig door de keeper van Baexem uit de bovenhoek getikt. Ook Baexem was een paar keer gevaarlijk, maar Jolle hield de 0 met een paar knappe reddingen. Net voor rust maakte Erik in de ogen van de scheids een overtreding en kreeg een gele kaart. Tien minuten met een man minder, maar de rust werd gehaald 0-0.

De tweede helft werd een heel ander verhaal. Baexem zette vanaf minuut 1 druk en 't 5e werd flink teruggedrongen. Na nog eerst een buitenspelgoal te hebben overleefd scoorde Baexem binnen een paar minuten 2 keer na knappe rushes via de zijkanten. 't 5e probeerde nog wat te forceren door de geblesseerde Lars te vervangen voor de half geblesseerde Bart in de spits, maar er werden geen potten gebroken tegen het stugge Baexem. Aan de andere kant kreeg Baexem steeds meer ruimte, waardoor het nog 3-0 werd. Gelukkig had de spits van Baexem tweede linkerschoenen aan en verprutste hij alle kansen, hierdoor werd 't 5e een grotere nederlaag bespaard. Al met al een verdiende nederlaag, maar wel goed geweest voor de conditie...