RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVO 7 - RKSVN 5

Geplaatst op: 14-02-2022 - 772 keer gelezen

Trainer Thijs had de afgelopen week niet stil gezeten en maar liefst 16 (steunende) leden gevraagd om 't 5e deze zondagmorgen uit te helpen. Hadden ze de winning streak van Ospel gezien op internet of was het misschien het vroege tijdstip van vertrek? Enfin, helaas was er niemand bereid uit te helpen en vertrokken we om 9.00 uur met 12 spelers naar Ospel.

De voorbereiding was zoals iedere kelderklasser wenst, voor de wedstrijd begon hadden we de bal niet 1 keer aangeraakt. We hadden de thuiswedstrijd nog in gedachte en Thijs kwam met de volgende opstelling:
Doel: Jolle
Verdediging: Michel, Eric, Roel
Middenveld: Noud, Thijs, Bart, Loek
Aanval: Lars, Ramon, Nikki

Achterover leunen op de verdediging en Ospel het spel laten maken en hopen op een snelle uitbraak via de pijlsnelle Lars en snelle Nikkie. Het spel werkte, voetballend was Ospel heer en meester maar kansen bleven uit in het eerste deel van de eerste helft. Er werd kort verdedigd door Michel, Roel en Eric en Thijs zorgde met zijn loopvermogen voor wat aanvallende impulsen. Toch kreeg Ospel aan het einde van de eerste helft een paar kansen, maar Jolle was bij de les en redde bekwaam. Tot hij een weer een redding maakte, maar de rebound via een curve achter hem belandde. 1-0. We probeerde aanvallend wat meer te brengen, maar de verdeling van Ospel zat goed im elkaar. Toch een vrije trap voor 't 5e. Met een paar spelers in de 16 tegen de lange verdedigers van Ospel. Thijs slingerde de bal in de 16 en na een scrimmage met een verdediger en Ramon lag de bal in het net bij Ospel. 1-1. Dit was een resultaat waar we direct voor zouden tekenen, maar... het was pas rust.

Na rust maakte Chris Verheijden zijn opwachting in de voorroede. Hij was de enige die een fatsoenlijke warming-up had gedaan en dan was te zien. Het spelbeeld veranderde niet. Ospel viel aan, RKSVN hield tegen. Na een uur kreeg Ospel een aantal kansen en 1x werd Jolle gepasseerd. 2-1. We konden geen vuist maken en Noud werd ingebracht als stoomram. Alle ballen op Noud. Ospel bleef de beste kansen krijgen maar Jolle was een ware sta-in-de-weg waardoor het warempel spannend bleef. Door goed druk zetten van Chris V. kregen we een corner! Iedereen mee naar voren. Michel slingerde de bal voor, de bal voor de voeten van Loek die de bal dacht binnen te schieten, ware het niet dat onze Noud met zijn spekbeentjes op de doellijn stond en de bal tegenhield. Alle ballen op Noud was iets te letterlijk genomen door Loek... Daarna kreeg 't 5e geen kansen meer en boekte Ospel een verdiende overwinning. In 't kleedlokaal kwamen we tot de conclusie dat er vandaag niet meer inzat. Chris V. vroeg zich nog af waarom hij in de warming up zo snel was en in de wedstrijd niet en keek eens naar zijn schoenen. Misschien rende hij wel even hard in de wedstrijd dan in de warming up, maar waren de spelers van Ospel gewoon sneller dan die van Neer...