RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN wint zwaarbevochten duel van Belfedia

Geplaatst op: 13-10-2014 - 621 keer gelezen

Afgelopen zondag stond het duel tussen RKSVN en Belfeld op het programma in de vierde klasse E. In een zwaarbevochten wedstrijd was het RKSVN dat er met de punten vandoor ging.

In het eerste deel van de wedstrijd was het RKSVN dat Belfeld volledig onder druk zette. Voor Belfeld was het in deze fase moeilijk om goed te kunnen opbouwen.  Door een balverovering van RKSVN kon in de 21ste  minuut diep worden gespeeld op Ben Seuren. Deze speelde vervolgens de bal in de 16 meter waar Sep Wassenberg op doel schoot. De terugkomende bal was voor Noud Heijnen en hij schoot rustig de 1-0 binnen.

RKSVN zette door en kreeg veel halve kansen via de lange bal. In de 33ste minuut was het Remy Geraets die de bal breed legde en Sep Wassenberg tekende voor de 2-0.

Belfeld kreeg daarentegen ook nog een grote kans in de eerste helft. Maar doelman Dave Nellen reageerde hier met een katachtig reflex op. Hierdoor werd de rust behaald met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft was er veel minder balbezit van RKSVN. De lange ballen kwamen voorin niet meer aan en Belfeld ging er weer in geloven. Maar Belfeld stuitte steeds op een muur van Neerse verdedigers. In de 67ste minuut was het dan toch raak voor Belfeld. Jort van de Bongard was de maker van dit doelpunt.

Vanaf de 2-1 had RKSVN niets meer in te brengen. Het was eenrichtingsverkeer naar het doel van Dave Nellen. In de 76ste minuut leidde dit nog tot een zeer grote kans. Via een lange bal kwam een speler van Belfeld vrij voor de goal. Helaas voor Belfeld schramde zijn doelpoging de paal en kon RKSVN opgelucht ademhalen. Eindstand 2-1

Bron: NeersNieuws.nl