RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN weg gecounterd in de eerste wedstrijd…..

Geplaatst op: 21-09-2020 - 1411 keer gelezen

Door: Marc Coolsma

Ieder jaar is het weer de vraag met welke indeling de KNVB nu weer komt aanzetten. Na enkele seizoen in de hoek Venlo, Venray en veel te ver weg te hebben gespeeld mest RKSVN toegeven dat de KNVB nu helemaal zijn best had gedaan op de indeling. Van het afgelopen seizoen waren alleen Eghel, Olympia Boys en SVSH als tegenstander overgebleven. Deze waren aangevuld met enkele teams uit de regio Weert en enkele teams uit Eindhoven. Drie volstrekt nieuwe tegenstanders te weten Sterksel (u kent ze misschien van de reclame van Zalando), Tongelre en Nieuw Woensel.

In de 1e wedstrijd diende er meteen te worden afgereisd naar Nieuw Woensel.

De selectie had afscheid genomen van Ton en Bart allen lager elftal en Dennis vond het na 1 jaar contributie betalen wel voldoende en ging de sportieve uitdaging bij Veritas aan.

Jordy Vissers, Anthony van Tankeren en Daan Sijben waren vandaag nieuw in de selectie terwijl Brian Peeters afwezig was i.v.m. vakantie.

Eindelijk aangekomen in Eindhoven bleek Nieuw Woensel op een schitterend sportpark de wedstrijden af te werken. Waar Neer het met 6 kleedkamers moet doen had dit sportpark maar liefst 16 kleedkamers. Ook de kantine en tribune waren indrukwekkend.

Trainer Jejanan begon met de volgende opstelling:

Vital, Siep, Daan, Will, Jordy, Koen, Remy, Rody, Jasper, Lars en Noud

Bank: Jort, Sem en Anthony

 

Na slechts 9 minuten wist RKSVN meteen dat Nieuw Woensel een zeer sterke tegenstander was. In deze 9 minuten mochten de Neerse mannen de bal hebben, balverlies werd twee keer dodelijk afgerond door de Nieuw Woensel. Eerst liet de razendsnelle spits Kinsungila (voortaan beschreven als nummer 19) in de 2e minuut de Neerse verdediging achter zich en wist de andere spits van Mill met een strakke voorzet te bereiken 1-0. In de 9e minuut zocht nummer 19 weer de aanval en wist nu zelf te scoren. RKSVN had hier niets tegenover kunnen zetten en diende alle zeilen bij te zetten om in de wedstrijd te komen. Noud wist met een kopbal nog voor een beetje gevaar te zorgen, maar deze bal ging net over. In de 22e minuut werd nummer 19 weer aangespeeld in de diepte, met een versnelling was hij Siep te snel af en zijn strakke voorzet werd weer door van Mil doeltreffend afgerond. Dat RKSVN geen antwoord had op de snelheid van nummer 19 had werd in de 32e minuut weer pijnlijk duidelijk. Nummer 19 liet in een sprintduel vanaf eigen helft Koen kansloos en zorgde zelf voor de 4-0. Nieuw Woensel kon in de eerste helft de score nog verhogen maar goed verdedigend werk van de Neerse kant en onnauwkeurigheid van de eigen aanvallers stonden een hogere ruststand in de weg.

In de tweede helft kwam Jort het team versterken i.p.v. Will en RKSVN ging op zoek naar eerherstel. Optisch hadden de Neerse mannen een overwicht maar deze strandden keer op keer voor de vijandelijke 16 meter. Nieuw Woensel vond het prima zo en beperkte zich tot verdedigen en af en toe een aanval wat met deze tussenstand ook meer dan logisch was. Neer kreeg nog enkele kleine kansen maar was niet bij machten om de wedstrijd nog spannend te maken. Ook de wissels Anthony voor Rody en Sem voor Lars konden het tij niet keren, Op de werklust was niets af dingen maar tactisch had het vandaag beter gemoeten. Nieuw Woensel heeft de wedstrijd gewoon verdiend gewonnen.

De prima leidende scheidsrechter van der  Horst gaf Jordy en Siep (hebben mensen trouwens al gezegd dat dit volledig onnodig was Siep??) een gele kaart.

Bij deze wilt RKSVN ook nog Lars Triepels bedanken, Lars trad op als grensrechter en deed dit met verve! Lars bedankt!!