RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN verspeelt dure punten na gelijkspel tegen Sportclub Leeuwen

Geplaatst op: 15-04-2014 - 469 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen RKSVN en Sportclub Leeuwen op het programma. Voor RKSVN was dit de kans om dichterbij de derde periode te komen. Sportclub Leeuwen zou bij winst definitief veilig zijn en ook volgend jaar vertegenwoordigd zijn in de vierde klasse.

Om 14:30 uur werd er onder leiding van scheidsrechter Bloemen afgetrapt op sportpark ’t Ligteveld. De wedstrijd kwam al snel op gang. RKSVN zorgden ervoor dat de ballen voorin bij Daan Metsemakers en Ramon Berben terecht kwamen. De kansen kwamen er langzaam aan, maar de doelpunten bleven uit. Daarentegen was Leeuwen gevaarlijk in de counter. RKSVN liet zich erg ver terugzakken bij balbezit van Leeuwen en zo kreeg Leeuwen ook het gevoel dat er in Neer iets te halen viel. Al snel werd duidelijk dat de scheidsrechter van dienst graag zijn stempel op de wedstrijd wilde drukken. Hij gaf uit het niets op zijn zachts gezegd een cadeautje aan RKSVN. Sportclub Leeuwen-verdediger Kevin Kessels kreeg bovendien een gele kaart en RKSVN mocht vanaf 11 meter aanleggen. Bart Wulms verzilverde de strafschop, 1-0.

Aan de andere kant vergat scheidsrechter Bloemen vervolgens op te treden toen de RKSVN-doelman ruim een meter buiten het strafschop gebied de bal met zijn handen toucheerde. Dit resulteerde bij de gasten tot frustratie. Ondanks dat Leeuwen op dat moment meer met de leidsman bezig was kwam de ploeg op gelijke hoogte. Danny Hirsch krulde een vrije trap knap binnen, 1-1.

Waar iedereen met zijn hoofd al bij de rust was, zorgde RKSVN-aanvoerder Remy Geraets met een prachtig schot voor de 2-1 voorsprong. Daaropvolgend heerste er grote onrust. De keeper van Leeuwen kreeg een direct rode kaart, leidsman Bloemen hoorde de doelman dreigende taal spreken jegens een RKSVN-speler. Een heftige discussie barstte vervolgens los. Kort daarop besloot de scheidsrechter dat het tijd was voor de rust. Iedereen moest even afkoelen. Vooral Leeuwen moest een oplossing vinden, hoe ze met 10 spelers verder moesten voetballen. Centrale verdediger Bjorn Kessels verving noodgedwongen de plek van de weggestuurde doelman.

Na de rust was het RKSVN dat het initiatief volledig in handen nam. Sportclub Leeuwen kwam met tien spelers niet meer aan voetballen toe maar Neer daarentegen creëerde weinig kansen. In de 70ste minuut werd er ter hoogte van de middenlijn een overtreding gemaakt door Leeuwen-aanvaller Jeffrey Sprenger op een RKSVN speler. De scheidsrechter besloot hierop om een gele kaart te trekken voor de speler van Leeuwen. Opnieuw barstte de discussie los, waarbij Leidsman Bloemen trainer Theo Schmitz met een rode kaart achter de afrastering wees. Toen dit vervolgens niet snel genoeg ging, staakte de arbiter de wedstrijd.

Na een afkoelingsperiode werd de wedstrijd hervat. In deze periode was Leeuwen sterker uit de kleedkamer gekomen. De gasten zette de thuisploeg met een man minder onder druk en in de 82ste minuut kreeg de ploeg loon naar werken. Mike Tillman mocht, weliswaar in discutabele buitenspelpositie, voor de 2-2 aantekenen.

Vlak voor die gelijkmaker had RKSVN ook nog twee grote kansen. Rolf Geraets, de topscoorder van RKSVN, krulde een vrije trap op het aluminium. Even later lobde dezelfde Geraets de bal net naast het doel van Leeuwen. Vooral met die laatste kans had RKSVN de overwinning nog naar zich toe kunnen trekken. Nadat de doelpunten uit bleven besloot de scheidsrechter om 16:35 uur dat het wel welletjes was geweest.

Bron: Indewandelgangen.com