RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN verslaat koploper in laatste minuut!

Geplaatst op: 03-12-2019 - 1308 keer gelezen

De eerste wedstrijd van december was er ook meteen een om naar uit te kijken. RKSVN ging de strijd aan met koploper Lottum. Deze tegenstander werd ook afgelopen jaar bespeeld en die wedstrijden brachten geen goede herinneringen met zich mee. In beide wedstrijden werd RKSVN vernederd.

De stand voor de wedstrijd:

  1. Lottum   9 – 23
  2. SPV  9 – 20
  3. RKSVN  8 – 19

De wedstrijd werd begonnen met dezelfde 11 spelers die de wedstrijd tegen SPV waren gestart:

Vital
Siep, Dennis, Will, Lars J.
Rody, Remy, Koen
Jasper, Noud, Lars S.

RKSVN startte meteen sterk. Met verzorgd veldspel wisten de Neerse spelers elkaar te vinden en de vijandelijke 16 werd opgezocht. Hiermee werd ook meteen duidelijk dat de verdediging van Lottum vandaag niet van plan was om veel kansen weg te geven. Veel aanvallen werden opgezet maar tot grote kansen kwamen ze niet. Lottum probeerde ook uit de verdediging te komen maar iedere intentie om een aanval op te zetten werd door een excellerende verdediging in de kiem gesmoord. Naar gelang de eerste helft vorderde kreeg RKSVN een paar kleine kansen. Afstandsschoten van  Lars S en Remy wisten de keeper niet te verontrusten. Lottum kwam er via een snelle en handige buitenspeler ook een paar keer door maar tot kansen leidde dit niet.  Alle aanvallen van Neer werden of door een verkeerde eindpass van eigen kant of door sterk verdedigend werk van Lottum simpel afgeweerd. De aller grootste kans van de eerste helft was in de laatste minuut van de eerste helft. Lottum kwam via de linker kant goed door, de bal werd terug gelegd ingeschoten en door de spits achter Vital gewerkt. De scheidsrechter floot voor een doelpunt maar de Neerse grensrechter stak meteen de vlag gedecideerd in de lucht… BUITENSPEL. Na beraad met de grensrechter keurde de scheidsrechter het doelpunt terecht af.

In  de tweede helft werden de Neerse supporters niet warmer van het spel van RKSVN. Lottum kwam beter in de wedstrijd en nam meer en meer de regie van de wedstrijd over. De Neerse verdediging werd meer onder druk gezet maar in de eerste 20 minuten leverde dit geen echt gevaar op. Na weer een goede aanval kon de spits van Lottum vrij inschieten maar zijn schot ging naast. Dit schudde de Neerse verdediging niet helemaal wakker. Een voorzet werd niet goed door verwerkt en kwam via een Neerse verdediger voor de voeten van een Lottumse aanvaller, Vital maakte zijn fout meteen goed met een uitstekende redding. Neer zette daar nog twee kopballen van Noud en Lasr S. tegenover maar deze werden door de keeper met gemak gekeerd. Neer kwam via een kopbal op de lat nog met schrik vrij. Hierna werden de teams meer aan elkaar gewaagd en beide teams wilden wel voor de overwinning gaan maar wilde ook niet verliezen. De wedstrijd leek dan ook te eindigen met een gelijkspel totdat er een schreeuw een val en een fluitsignaal was. Verbijstering alom… Werd eer gefloten voor een schwalbe….. Voor een penalty…. Het was toch echt een penalty. Lottum kwaad Neer blij. De penalty moest nog wel worden verzilverd door Will, hij kon zijn uitstekende wedstrijd bekronen als matchwinnaar. Will ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen. De wedstrijd werd winnend afgesloten. Een opsteker voor de Neerse vereniging die na afloop flink werd gevierd!

Op zondag 8 december gaat RKSVN op bezoek bij SVSH in Someren. Aangezien veel dames bij de dameszitting bij Sjaen zijn kunnen veel mannen de Neerse spelers komen aanmoedigen.