RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN verrast opnieuw, maar verliest geflatteerd.

Geplaatst op: 18-11-2019 - 1441 keer gelezen

RKSVN 1 heeft zondag het bekertreffen tegen en in Maasgouw niet kunnen winnen, maar ook zonder vier basisspelers (Noud, Remy, Koen en Ard) wel opnieuw het publiek weten te verrassen. De ploeg uit Neer verloor geflatteerd met 4-1. Na een helft spelen had de score echter net zo goed andersom kunnen zijn. Verslag van een streekderby tussen twee ploegen die beide in opperbeste vorm zijn:

De wedstrijd is amper bezig, als Maasgouw de eerste kans creëert na een mooie actie. En warempel, de kopbal treft doel: 1-0. RKSVN lijkt even van slag, maar na 6 minuten mag Will Thiesen vanuit een mooie positie aanleggen voor de vrije trap. Langs de muur en de keeper, gaat de bal in het doel! Het staat 1-1. Jasper Blaauw speelt een goede wedstrijd, en krijgt een paar minuten later een mogelijkheid na een slim genomen vrije trap. Even later is het Jort Heijnen die een nog veel grotere kans krijgt. Hij schiet over! En hij stond trouwens ook buitenspel. RKSVN heeft het beste van het spel, maar Maasgouw komt er af en toe knap uit. Na een kwartier spelen redt Dennis op het nippertje, zodat Vital er niet aan hoeft te komen. Dennis is overigens de eerste helft wel vaker de reddingsboei van Neer; samen met Will staat het achterin als een huis. Siep en Lars J. bestrijken de backposities.

De wedstrijd kantelt steeds meer in het voordeel van de oranjemannen. De uitploeg krijgt weer een kans: Rody zet voor, maar Jort mist. Ook Lars Segers noteert een kansje. Na een halfuur spelen komt Maasgouw nog eens bij het doel. Vital redt op een cruciaal moment: corner. Dan golft de wedstrijd tien minuten op en neer. Eerlijk is eerlijk: Neer is wel de bovenliggende partij, maar creëert geen kansen. Jasper krijgt in aanvallend opzicht steun van Jort, Sem en Lars S., maar het lukt niet de ban te breken. Op het middenveld zorgen Rody en Ton ervoor dat iedere Maasgouwse aanval al vroegtijdig in de kiem wordt gesmoord. En anders is daar achterin altijd nog Dennis & de rest. Drie minuten voor de thee komt er nog een ware aanvalsgolf van Maasgouw: drie kansen, nul treffers. Met een 1-1 stand gaan de partijen rusten, maar als één partij een voorsprong had verdiend was het zeker Neer.

Direct na de rust is het Maasgouw dat toeslaat. Vital komt er nog met de hand knap aan, maar het is evengoed raak: 2-1. Het duurt even voor Neer weer de overhand terugpakt. Dat lukt vooral goed wanneer Dennis wat meer offensief gaat meespelen. Hij krijgt ook een kans. Een aanval later heeft ook Maasgouw een goede kans: op de lat! Daarna treft de thuisploeg ook nog het zijnet. En langzamerhand, krijgt de vierdeklasser meer grip op de gasten. Vital redt uitstekend, maar even later krijgt Jasper aan de andere kant weer een kans. Via een speler van Maasgouw op de lat! Geen goal. En daarna is ook Lars S. betrokken bij een scrimmage voor het andere doel. Zonder resultaat opnieuw. De frustraties nemen toe; de scheidsrechter verliest een beetje de grip op de wedstrijd. Bij een grote kans voor Maasgouw gaat de vlag (terecht?) omhoog. De scheidsrechter laat echter doorgaan, en de thuisploeg kopt makkelijk in: 3-1. Marcellino moet nu ingrijpen en hij brengt Dirk en Boy voor Ton en Jort. Neer is sterker in de fase die volgt, met kansen voor Jasper en Dennis. Maar het is Maasgouw dat het slotakkoord opeist en in de blessuretijd de 4-1 binnenschuift.

Onverdiend. Geflatteerd. En ja, ook een beetje door de scheidsrechter benadeeld bij de 3-1 en de diverse gele kaarten. Toch mag RKSVN tevreden terugkijken op deze wedstrijd. Een aantal jonge jongens hebben zich knap staande gehouden tegen de koploper uit de 4de klasse. En: er gaat toch één Neerse inwoner met een goed gevoel zijn week in: hoofdcoach Rob Geenen, van FC Maasgouw.