RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN verliest in Tegelen

Geplaatst op: 01-12-2014 - 624 keer gelezen

Op een ijzig koud sportpark in Tegelen trof TSC’04 de nummer 11 van de ranglijst RKSVN. De plaatselijke voetbalvereniging uit Neer behaalde tot dan toe 11 punten en kon bij een overwinning op 1 punt van TSC’04 komen. De vierde klasse E is en blijft een competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen. Dat bleek deze middag ook wel weer gezien de uitslagen in de overige wedstrijden. De toeschouwers die hoopten in verband met de kou door leuk voetbal opgewarmd te worden kwamen van een koude kermis thuis. Na een slechte wedstrijd stond er een 3-2 overwinning van TSC’04 op het bord. De Tegelnaren zullen daar niet om rouwen omdat een puntendeling de verhoudingen beter zou hebben weergegeven.

In het begin van de eerste helft liet RKSVN zien dat het niet was gekomen voor een puntje. De betere mogelijkheden waren dan ook voor de bezoekers. Binnen 10 minuten verscheen RKSVN enkele malen gevaarlijk voor het doel. RKSVN dat vooral probeerde georganiseerd te verdedigen probeerde er met snelle uitbraken uit te komen. TSC’04 had weliswaar het meeste balbezit maar deed daar vrij weinig mee. Voetballen was het niet goed. 

TSC’04 werd na een kwartiertje wakker, ging iets beter spelen en creëerde zowaar wat kleine mogelijkheden. Echt gevaarlijk was dit overigens niet. TSC’04 moest blijven opletten dat het niet tegen een tegendoelpunt aan liep. Slechte inspeelpasses zorgden ervoor dat RKSVN bloed rook en probeerde wat aan te zetten. TSC’04 kon er vanuit de verdediging moeilijk aan voetballen komen. In de 28e minuut leverde dit een hoekschop op die prima werd voorgezet en nog beter werd ingeknikt door Noud Heijnen: 0-1. Gezien het spelbeeld was dit geen onterechte voorsprong. Na dit doelpunt ging RKSVN verder ingezakt spelen. TSC’04 speelde veelal op de helft van RKSVN echter kon het op enkele afstandsschoten na niet gevaarlijk worden. In de 35e minuut werd Moreno Timp prima vrijgespeeld op rechts en echter schoot voorlangs het doel. Mogelijk was dit het startsein voor een periode van de Jacobs-Timp-tandem. Binnen 4 minuten draaiden beide heren de stand om in het voordeel van TSC’04.  Allereerst was het Timp die op rechts vrijgespeeld werd en met een prima voorzet het hoofd van Jacobs vond: 1-1. Amper 4 minuten laten waren de rollen exact omgedraaid. Jacobs werd op rechts vrijgespeeld, zette perfect voor en Timp kon de bal achter de kansloze Dave Nellen knikken: 2-1.  Kort voor rust had Noud Heijen na een mooie solo nog kunnen zorgen dat er met 2-2 gerust ging worden echter nadat hij 3 tegenstanders passeerde miste hij de scherpte voor het doel en schoot naast.

Toen beide teams uit de kleedkamer kwamen was duidelijk dat RKSVN zo snel mogelijk de gelijkmaker probeerde te forceren. Eerst nog een grote kans die werd gemist echter hierna werd slecht verdedigen van TSC’04 zijde genadeloos afgestraft door Noud Heijnen die met zijn 6e doelpunt van het seizoen voor de 2-2 zorgde. Hierna werd het spel niet beter. Beide teams creëerden niet veel kansen en het spel golfde op en neer. Het toch al gladde speelveld werd slechter bespeelbaar en menig speler gleed dan ook uit. Beide ploegen konden tot aan de 75e minuut geen echter grote kansen creëren. RKSVN probeerde het af en toe met een afstandsschot maar dit ging over of werd vakkundig gepareerd door keeper Vincent Turkenburg. Aan de andere kant was Toby Colbers dicht bij een treffer maar zijn schot ging voorlangs. TSC’04 probeerde vooral via voorzetten vanaf de zijkant gevaarlijk te worden maar voor de goal mistten de mannen precisie. Het laatste kwartier ging TSC’04 meer druk zetten. Michel van Ooijen werd in de spits geposeerd en achterin gingen de Tegelnaren één op één spelen.  RKSVN bleef loeren op de counter maar kon niet meer gevaarlijk worden. TSC’04 daarentegen werd langzaam iets gevaarlijker. Een voorzet van Toby Colbers werd ternauwernood gemist door Van Ooijen. Een vrije trap vanaf de zijkant werd de zestien in geslingerd en werd in het doel gewerkt. Scheidsrechter Heijnen lette echter goed op en zag dat Van Ooijen de bal met de hand het doel in smashte als een ware volleyballer. Kort hierna vond Randy Boers in de “zestien” de vrijstaande Roy Beurskens. Beurskens stond buitenspel echter, nadat het vlagsignaal genegeerd werd, vond Beurskens de RKSVN goalie op zijn pad. De rebound kon ook door Rick Jacobs niet binnen worden gewerkt. Daar waar iedereen zich zo’n beetje met een puntendeling tevreden had gesteld en zich zo snel mogelijk op wilde waren zat het venijn ‘m in de staart.  Kort voor het einde van de wedstrijd ontaardde een duel waarbij Toby Colbers betrokken was in een duw- en trek partij waarbij beide spelers ten val kwamen. Uiteindelijk was het Toby Colbers, die na een licht duwtje tegen het hoofd van zijn tegenstander, kon inrukken met een rode kaart. TSC’04 hoopte hierop zonder verdere schade de eindstreep te halen maar haalde wonder boven wonder toch het volle pond. RKSVN goalie Dave Nellen kreeg de bal teruggespeeld van een verdediger, wachtte lang met uittrappen en schoof de bal op een meter of 35 van het doel bij Moreno Timp in de voeten. Timp bedacht zich geen moment en schoot het leer richting het vijandelijke doel. Dat alles mee zat voor de Tegelnaren bleek wel toen Nellen ook nog eens uitgleed terwijl hij het schot van Timp probeerde te pareren en dat de bal via de paal en een hoop effect het doel in rolde. 3-2 voor TSC’04 in de blessuretijd van de wedstrijd. 

Het voetbal was van beide zijden niet goed maar gelukkig kun je met strijd ook een heleboel halen. Deze wedstrijd verdiende géén winnaar maar nogmaals, in Tegelen zal niemand daarom malen.

Bron: Indewandelgangen.com