RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN trekt in derby aan het langste eind tegen buur Kessel (+ foto's)

Geplaatst op: 12-11-2012 - 542 keer gelezen

Zaterdag stond de derby tussen Neer en Kessel op het programma. De wedstrijd werd naar zaterdag verzet om het publiek optimaal te laten genieten van een spannende zaterdag derby. Spannend dat werd het ook, uiteindelijk was het RKSVN dat de overwinning met veel moeite over de streep trok.

Al vanaf het begin barste de wedstrijd los. Waar RKSVN het beste van het spel had, kreeg Kessel de beste kansen. De ploeg van trainer Bessems kwam dan ook al vrij snel op voorsprong via een vrijetrap van Bart Lenders. De keeper van Neer kon de bal nog keren, maar liet hem vervolgens weer los, waardoor Remco Paulissen er als de kippen bij was om de kans te verzilveren, 0-1. Vanaf dat moment werd de thuisploeg sterker. De Kesselse ploeg had moeite om de beweeglijke aanvallende middenvelders van Neer af te stoppen. Kessel kon niet onder de druk vandaag voetballen en werd steeds verder terug gedrongen op eigen helft. Toch had de ploeg via countermogelijkheden de voorsprong kunnen uitbouwen, als deze aanvallen echter beter werden uitgespeeld. Toch was het, terecht overigens, dat RKSVN op gelijke hoogte kwam. Via een goede individuele actie schoot Rolf Geraets de thuisploeg op gelijke hoogte. Ruststand was dan ook 1-1.

Kessel leek niet helemaal fris de kleedkamers te zijn uitgekomen. Na enkele slordigheden was het opnieuw Rolf Geraets die hier van profiteerde en RKSVN op voorsprong zette, 2-1! Kessel ging op zoek naar de gelijkmaker, en vanaf dat moment was de ploeg, fysiek als conditioneel sterker. Toch bleef RKSVN gevaarlijk in de counter en verzuimde het om de voorsprong uit te breiden. Kessel was voornamelijk slordig in de afwerking en beloonde zichzelf niet met de gelijkmaker. Aan beide kanten werd nog een doelpunt afgekeurd waardoor RKSVN knap de 2-1 voorsprong over de eindstreep kon trekken.

Een domper voor de ploeg van Har Bessems. Door de nederlaag moet Kessel weer in de achtervolging op de ploegen in de top van de vijfde klasse D, die overigens vanmiddag pas in actie komen. RKSVN doet goede zaken en nestelt zich in de subtop.

Bron: Indewandelgangen.com