RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN sprokkelt er een puntje bij tegen HBSV

Geplaatst op: 07-04-2015 - 584 keer gelezen

RKSVN 1 heeft op tweede Paasdag in het treffen met HBSV 1 één punt gepakt. Na 90 minuten voetbal stond er in Hout-Blerick een 2-2 eindstand op het bord. Daarmee sprokkelt het team van Arno Coenen er weer een puntje bij, hetgeen nog wel eens cruciaal kan blijken voor lijfsbehoud in de vierde klasse.

Beide ploegen begonnen aardig aan de wedstrijd en probeerden druk te zetten op elkaars defensie. Na 20 minuten zette Joep Smits de thuisploeg echter op een 1-0 voorsprong. Daarna was de organisatie even helemaal zoek bij RKSVN. HBSV kreeg meer kansen en het spel van RKSVN zakte ver weg. HBSV had kunnen uitlopen naar 2-0, maar Sepp Heijnen keepte wederom een uitstekende pot.

Aan het eind van de eerste helft kreeg RKSVN weer positieve energie en wist Bart Wulms op een belangrijk moment gelijk te maken. Op aangeven van Rolf Geraets scoorde hij vlak voor rust 1-1.

Na een kwartier spelen in de tweede helft wist de ploeg uit Neer zowaar op een 1-2 voorsprong te komen. Invaller Mathijs Peulen mocht het doelpunt op zijn naam schrijven. Lang duurde de voorsprong niet, want HBSV kwam direct langszij dankzij Stan Hovens: 2-2.

Vervolgens kregen beide partijen nog wat kansen (waarvan HBSV de beste), maar het advies van beide coaches was vooral: niet verliezen. Beide partijen hielden veel man achterin en hoopte op een opleving van de aanvallers. RKSVN was in blessuretijd ook nog éénmaal dichtbij… maar dat zou te veel eer geweest zijn.

RKSVN blijft op een na laatste met 18 punten. Nummer 9 is TSC’04 met 22 punten; nummer 10 is Sportclub Leeuwen met 19 punten. Tegen TSC’04 mag RKSVN in ieder geval nog aantreden én het team uit Neer rest nóg een inhaalwedstrijd. Om te beginnen moeten er volgende week tegen hekkensluiter EMS 3 punten worden gepakt. Maar het puntje van vandaag is er alvast één.

Bron: Neersnieuws.nl