RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN speelt gelijk tegen EMS

Geplaatst op: 13-04-2015 - 779 keer gelezen

RKSVN 1 heeft opnieuw gelijkgespeeld in de vierde klasse E. In de uitwedstrijd tegen hekkensluiter EMS kwam de ploeg uit Neer niet verder dan 0-0, ook niet nadat EMS met 9 man op het veld stond.

In een mooi, zonnig lenteweertje  werd er afgetrapt.  De opstelling van RKSVN was door diverse omstandigheden behoorlijk gewijzigd, waardoor de voorhoede ditmaal werd gevormd door Erwin Suntjes, Noud Heijnen en Bart Wulms. In de eerste helft leidde dit niet tot veel grote mogelijkheden. Bart was het meest kansrijk, maar na een actie met de bal belandde zijn inzet naast het doel. Een goede kopbal van Noud werd gevangen door de oplettende Roermondse doelman.

De tweede helft gebeurde er meer, vooral omdat EMS kort achter elkaar twee rode kaarten kreeg. Na een korte onderbreking kon de ploeg van Neer vol in de aanval, maar dat bleek niet zo eenvoudig. Met 9 man kon EMS nog prima verdedigen en uit de counter kreeg het zelfs kansen. RKSVN moest het voornamelijk hebben van afstandsschoten en de vrije trappen van de gebroeders Geraets. Vlak voor het einde van de wedstrijd kwam EMS héél dicht bij de winst. Doelman Dave Nellen wist in een hectische aanval tot tweemaal toe een Neers punt te redden. In de daarop volgende aanval slaagde RKSVN er nog bijna in de volle drie punten mee naar huis te nemen, maar invaller Sep Wassenberg kreeg de lage voorzet er net niet in gewerkt.

RKSVN mag van geluk spreken dat directe concurrent Leeuwen verloor. Daarmee staan beide ploegen op een gelijk puntenaantal. RKSVN liet vandaag een uitgelezen kans liggen om in die strijd tegen degradatie een voorsprong te nemen en dus mag het team de komende wedstrijden nog vol aan de bak. Te beginnen met de inhaalwedstrijd aanstaande donderdag tegen nummer 4 GFC’33.