RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN speelt gelijk in knotsgek promotieduel

Geplaatst op: 23-05-2016 - 1097 keer gelezen

In een knotsgek duel om promotie/degradatie heeft RKSVN 1 met 3-3 gelijkgespeeld tegen en in Schinveld. Ondanks deze goede uitgangspositie, eindigde de wedstrijd voor RKSVN in mineur. Aanvoerder Bart Wulms viel uit met een ernstige blessure aan het bovenbeen. Hij zal niet kunnen spelen, als donderdag in Neer de beslissende return wordt gespeeld.

Schinveld startte op het eigen kunstgras veel beter en fanatieker dan RKSVN. Voorin had de thuisploeg een aantal lange, snelle spelers opgesteld, die in de eerste helft een dozijn kansen kregen. Inzetten van Schinveld belandden op paal of lat en via de rechterkant kreeg men diverse goede kansen, die werden gemist. RKSVN stelde daar in het eerste kwartier helemaal niets tegenover en het was wachten op de 1-0. Die viel na een minuut of 12: Dave Nellen was kansloos op een hard schot na een corner. Tien minuten later kwam Schinveld weer gevaarlijk voor het doel. Een dieptepass lanceerde hun spits en deze speelde Bart en keeper Dave uit: 2-0.

Schinveld ging daarna door met nieuwe aanvallen of schoten van afstand. Voor RKSVN schoten Will Thiesen en Ruud Emonts op of richting het doel, maar daar bleef het bij. De kansen van Schinveld waren inmiddels niet meer te tellen en een grote uitslag was zomaar mogelijk. Maar toen ging het (hard) regenen en maakte de thuisploeg hands in het eigen strafschopgebied. Penalty! Bart Wulms legde aan en schoot raak: 2-1! Op slag van rust kwam RKSVN zelfs langszij. Een voorzet kon vanuit de kluts en na defensieve fouten bij Ton Scheres terechtkomen, en die maakte 2-2! Het had makkelijk 5-0 kunnen staan, maar het was toch echt 2-2! Eindelijk weer eens een gelukje voor RKSVN.

In de tweede helft ging de ‘Storm van Schinveld’ liggen: zowel het sterke aanvalsspel als de regen waren een stuk minder intensief. RKSVN deed volop mee en de wedstrijd golfde op en neer. Toch was het Schinveld dat, via een prachtige vrije trap, weer op voorsprong kwam. Wat zat die er prachtig in: 3-2! Dan gaat er bij RKSVN nog een tandje bij. Paul Wulms staat steeds op scherp en, randje buitenspel, komt hij erdoor. Geen buitenspel, de keeper uitgespeeld: dit is een doelpunt? Een toegesnelde verdediger vervangt de keeper echter op de lijn en schopt de bal weg. Het blijft 3-2.

De ingevallen Noud Heijnen zorgt samen met Ben Seuren vanaf links voor dreiging, en vanaf rechts is Mathijs Peulen een paar keer gevaarlijk. Een nieuwe dieptepass op Paul. Buitenspel? Nee, hij staat weer perfect en mag door. Dit keer is het wel raak: 3-3! Daarna krijgt Schinveld weer een kans, maar de kopbal gaat over. Een voorzet en vrije trap van Ben zijn gevaarlijk, maar gaan er niet in. Schinveld krijgt maar weer eens een grote kans via de rechterflank. Voorlangs. Een vrije trap van Paul vanaf een gevaarlijke positie dan? De keeper redt.

En dan gebeurt er ineens iets. Aanvoerder Bart Wulms krijgt in een duel een beste trap tegen zijn bovenbeen. Het is direct duidelijk: dit is een ernstige blessure. De wedstrijd wordt stilgelegd en de ambulance gebeld. Wat een domper voor Bart en voor RKSVN. De belangrijkste steunpilaar, de aanvoerder en laatste man, valt weg in de beslissende fase. De vijf minuten resterende speeltijd moeten daarna wel nog worden uitgespeeld. Daar heeft RKSVN natuurlijk geen trek meer in. Maar het moet wel. En dus wordt er professioneel uitverdedigd. De 3-3 wordt over de streep getrokken.

Gezien het wedstrijdbeeld en het feit dat dit de uitwedstrijd was, een prima uitgangspositie. Normaal gesproken ben je dan als RKSVN de morele winnaar. Maar vandaag even niet. Hopen op voorspoedig herstel Bart voor volgend seizoen en nu opladen voor donderdag. De winnaar van donderdag speelt volgend seizoen vierde klasse. De verliezer krijgt één herkansing. Om 19.00u de aftrap donderdag!