RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN pakt winst tegen koploper

Geplaatst op: 16-10-2017 - 693 keer gelezen

Door: Vital Heijnen

De voorbereiding op de wedstrijd begon op vrijdag al goed door de rechtsback van Neer; Gerald Scheres. Hij was op Beringe kermis al zeer scherp en zette de toon voor de wedstrijd van zondag!

Na de afgang van vorige week moest Neer vandaag een tandje bij gaan schakelen om dit goed te maken. Een dergelijke nederlaag mag natuurlijk niet meer voorkomen. Vandaag was Altweerderheide de tegenstander van RKSVN. Altweerderheide stond na 3 ongeslagen wedstrijden gedeeld op de 1e plaats in de competitie.

Het zonnetje scheen, de warming up ging goed. Alles zat mee om er een mooie middag van te maken!
Neer zou net als andere wedstrijden opnieuw wat inzakken en hopen op succesvolle counters in de omschakeling. Altweerderheide begon de wedstrijd met de instelling om hier drie punten te pakken, maar tot echte kansen leidde het niet. Beide ploegen stonden in het begin goed georganiseerd achterin, en beide teams gingen er fel in.

De eerste echte kans van de wedstrijd was voor RKSVN en het leidde meteen tot een doelpunt. Een goed opgezette aanval door Koen ging via Jordy naar de zijkant naar Hubertus en die gaf de bal strak voor en Jordy tikte deze binnen met een sliding. Na dit doelpunt zag je dat Altweerderheide een beetje verward was en vlak erna scoorde Hubertus na een mooie actie van Koen. Neer was sterker en stond verdiend met 2-0 voor. Altweerterheide wilde het daar niet bij laten, en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. En zowaar werd de 2-1 binnen geschoten, maar deze werd afgevlagd voor buitenspel. Het stond dus nog steeds 2-0. Vlak voor rust kreeg Neer een vrije trap tegen op de rand van de zestien meter en deze werd wel benut door de spits van Altweerderheide.

We gingen aan de thee met een stand van 2-1 in het voordeel van Neer. Meer dan verdiend natuurlijk!

Na rust wisten we dat Altweerderheide de gelijkmaker wilde maken maar echte kansen kregen ze nog niet. In de 49e minuut werd het zelfs 3-1! Doelman Vital trapte de bal naar voren en na een goede actie van Hubertus werd de 3-1 opnieuw door Jordy binnen getikt. In het vervolg van de tweede helft werd Altweerderheide nog wel een beetje dreigend maar tot echte grote kansen leidde het niet. Toen de scheidsrechter affloot heerste er dan ook alleen maar blijdschap in Neer! Er werd terecht gewonnen van Altweerderheide en Neer herstelde zich dus van vorige week!

Man of the match, een prijs die bij elke thuiswedstrijd wordt uitverkozen door een aantal vaste supporters, was Jordy Adams met twee belangrijke treffers!