RKSVN App

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!

RKSVN na winst alleen leider

Geplaatst op: 22-04-2013 - 644 keer gelezen

Na de nederlaag in en tegen Horn afgelopen donderdag heeft RKSVN in de lastige uitwedstrijd tegen Reuver veerkracht getoond. De ploeg van trainer Wil Bongers won met 2-3 en gaat daarmee alleen aan de leiding. RKSVN strijdt mee voor de titel en Reuver staat aan kop in de derde periode. Het uitgangspunt voor beide was gisteren dus drie punten.

Trainer Ge de Renett van Reuver: „Het heeft even geduurd om nieuwe spelers in te passen, maar vanaf de winter zijn wij punten gaan pakken. Ik hoop dat we deze lijn kunnen doorzetten.” Ook voor de trainer van RKSVN telde alleen de winst. „Ik hoop dat mijn jonge ploeg zich onder deze druk goed profileert.”

De thuisploeg nam meteen het initiatief en RKSVN was duidelijk de onderliggende partij. Tot echte kansen leidde dit niet. Pas na een halfuur moest doelman Dave Nellen van RKSVN voor de eerste keer reddend optreden na een schot van Donné van der Weide. Vlak daarna kregen Tico Janssen en Pim Reijnen uitgelezen mogelijkheden om Reuver op voorsprong te zetten. Wederom stond Dave Nellen in de weg. Tegen de verhouding in kwam RKSVN op voorsprong. Een gekraakt schot van Paul Wulms verdween buiten bereik van doelman Roy Hendriks in de kruising: 0-1. Deze treffer gaf RKSVN vleugels, want na de rust waren de rollen omgedraaid. De gasten dicteerden het spelbeeld en Reuver liep achter de feiten aan. De 0-2 bleef niet uit. Paul Wulms werd binnen de 16-meter onreglementair ten val gebracht en Bart Wulms liet zich deze buitenkans niet ontgaan. Toen Rolf Geraets even later ook nog 0-3 aantekende, leek de wedstrijd helemaal gelopen. Met een alles of niets offensief kwam Reuver nog dichtbij. Maar verder dan treffers van Justin de Jong en Frank Selen kwam de thuisploeg niet meer.

Trainer Wil Bongers was blij en opgelucht. „Dit zijn belangrijke punten. Nog belangrijker is dat binnen ons team de juiste mensen zijn opgestaan en het team op sleeptouw hebben genomen”. Collega Ge de Renett van Reuverwas kort en krachtig in zijn commentaar. „We verzuimen om in de eerste helft afstand te nemen. Daarvoor kregen we na de rust de rekening gepresenteerd.”

Bron: Dagblad de Limburger / Math Toonen