RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN lijdt pijnlijke nederlaag in Derby

Geplaatst op: 31-01-2018 - 611 keer gelezen

Door: Vital Heijnen

Afgelopen zondag stond de derby der derby's op het programma. En nee, dan heb ik het niet over 'De Klassieker', 'El Clasico' of de 'Manchester Derby'! Deze wedstrijden zijn allemaal saai als je ze vergelijkt met de derby waar ik het over heb. Namelijk RKSVN 1 tegen VV Kessel 1. De spannendste, mooiste en meest gewaardeerde derby ooit! Deze wedstrijd is een wedstrijd op leven en dood en niets minder. Heel het seizoen wordt er al naar deze wedstrijd uitgekeken en vandaag was het eindelijk zo ver. Deze wedstrijden zijn wedstrijden die je niet wil, mag of kunt verliezen! Zo wordt er ongetwijfeld ook in Kessel over gedacht. Al wordt je aan het eind van het seizoen 1e of laatste, deze wedstrijd moet gewonnen worden! Deze wedstrijd verliezen zou dan ook erger zijn dan degraderen of het mislopen van een kampioenschap!  
Het is dan ook zeer jammer dat deze wedstrijd niet live uitgezonden wordt op Nederland1/2/3  , RTL4, SBS6 of RTL7 want deze wedstrijd zou meer kijkers trekken dan een Champions League finale tussen Bayern München en Real Madrid, een WK-finale tussen Nederland en Duitsland of een WK Darts finale tussen Van Gerwen en Taylor. 
Na dit gezegd te hebben nu het verslag van de uiteindelijke wedstrijd.

Na een uitgebreide voorbereiding begonnen beide teams aan de warming-up, maar na een tijdje werd er al vernomen dat er geen scheidsrechter aanwezig was en zodoende begon de wedstrijd pas om 15.15.
Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was kregen beide ploegen binnen 5 minuten enkele kansjes op de 1-0 of 0-1 maar deze werden niet verzilverd. In de 8e minuut werd er dan alsnog gescoord. Helaas voor Neer scoorde Kessel de 0-1 na een slechte terugspeelbal. Neer was de weg kwijt, en 2 minuten later werd het zelfs 0-2 voor Kessel. Kessel was feller en speelde gewoon beter dan de thuisploeg. In de 22e minuut werd het nog erger voor Neer nadat er opnieuw niet goed opgelet werd in de eigen zestien, en zodoende werd het 0-3. Een vernedering leek in de maak voor de Neerse thuisploeg. Na de 0-3 kwam Neer echter iets beter in de wedstrijd maar Kessel was vooralsnog de bovenliggende ploeg. Echte kansen kwamen er niet meer en dus gingen we aan de thee met een 0-3 voorsprong voor Kessel.

Neer kwam in de 2e helft wat beter voor de dag nadat de strategie werd veranderd naar het hanteren van lange ballen. Mede hierdoor en het harde werken aan Neerse kant kwamen er enkele kansjes. Neer was in de 2e helft ook veel feller dan in de 1e helft, maar ook Kessel kreeg enkele kansen op 0-4 omdat Neer nu achterin veel ruimte vrij gaf maar de meeste aanvallen van Kessel werden onschadelijk gemaakt door de beter spelende defensie van Neer. In de 83e minuut werd de eer voor Neer nog enigszins gered door een benutte penalty van Will Thiesen.
Na afloop overheerste alsnog het gevoel van een vernedering in deze derby. Kessel won overtuigend en meer dan terecht.


Man of the Match werd de debuterende Jasper Blaauw, misschien wel het enige lichtpuntje aan Neerse kant.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Swartbroek op het programma en hier zal Neer zich moeten herpakken.