RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN klopt Maasgouw + video

Geplaatst op: 08-09-2015 - 553 keer gelezen

RKSVN 1 is de competitie in de vijfde klasse D goed begonnen. Na een  aantal forse nederlagen in het bekertoernooi, werd er vandaag dan wel  gewonnen. Op Kermiszondag werd in eigen huis met 3-0 van FC Maasgouw  gewonnen. De uitslag doet wellicht een soepele overwinning vermoeden,  maar niets is minder waar. Het lot én beide doelmannen drukten hun  stempel op de openingswedstrijd…

In de eerste helft was Maasgouw duidelijk de betere partij. De  fusieploeg uit Thorn/Wessem combineerde aardig en wist met gerichte  kansen gevaar te stichten. Het was dat doelman Dave Nellen gisteravond  niet tot laat op de kermis was geweest en met enkele scherpe reddingen  zijn ploeg op de been hield. Aanvallend schoot RKSVN duidelijk tekort:  de ploeg kwam niet verder dan kleine mogelijkheden die in de handen van  de Maasgouwse doelman belandden. Hadden sommige spelers gisteren dan  toch wat te diep in het glaasje gekeken? Of werd de creativiteit van de  naar Hebes vertrokken gebroeders Geraets zo erg gemist? Het zal  misschien allebei waar zijn. Maasgouw zette nogmaals aan, maar de ploeg  vond deze keer de paal op haar weg. En een bekende ‘voetbalwet’ luidt:  als die niét aan de ene kant valt… Inderdaad, dan valt die aan de andere  kant! Eerste echte kans: eerste doelpunt. Roel Verhaeg schiet RKSVN vlak  voor rust naar 1-0.

De goal bleek een ‘game changer’, maar er zou er spoedig nog één volgen.  Maasgouw kwam er in de tweede helft niet meer zo goed uit, terwijl RKSVN  leek op te leven door het doelpunt. De wedstrijd werd wel harder en de  Maasgouwse doelman vergreep zich ‘à la Martins Indi’ aan zijn Neerse  tegenstander: rode kaart en dus een keeperswissel. RKSVN profiteerde,  want Ramon Berben kon met een goed gemikte vrije trap voor de 2-0  zorgen. Daarna waren er voor Neer genoeg mogelijkheden om het doelsaldo  verder op te krikken. Alleen Bart Wulms wist nog te scoren en zo  Maasgouw de genadeslag toe te brengen: 3-0. Het regende vervolgens nog  wat gele kaarten, maar de Neerse verdediging kwam niet echt meer in  gevaar. Positieve noot is verder de terugkeer van Paul Wulms, die vorig  seizoen uit de running was wegens blessureleed. Paul kreeg diverse  kansen en zelfs een strafschop, maar hij miste ze vandaag allemaal. Geen  nood, dat mocht deze week nog.

Door de overwinning start RKSVN goed. Trainer Thijs Moonen zal vooral  opgelucht zijn, want het had in de eerste helft ook heel anders kunnen  lopen. De komende weken wachten Crescentia (uit; 13-09) en Vesta (thuis;  20-09): op papier niet de sterkste tegenstanders in deze klasse. Een  perfecte kans om met het positieve gevoel van vandaag nu ook beter  voetbal te leveren. Maar eerst nog even kermis!

Bron: NeersNieuws.nl