RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN delft onderspit tegen frivool Haelen

Geplaatst op: 28-04-2015 - 632 keer gelezen

RKSVN heeft de ‘Leudalderby’ tegen RKVV Haelen met 2-0 verloren. Op Sportpark Houtrust moest het Neerse team het onderspit delven tegen een sterk spelende thuisploeg. Voor RKSVN blijft het dus zeer spannend in de strijd om degradatie, terwijl Haelen nog goed meedoet in het linkerrijtje.

Onder regenachtige omstandigheden begonnen beide ploegen aardig aan de wedstrijd. Bij RKSVN keerde centrale verdediger Thijs Berben terug in de basis; verder waren er weinig verrassingen in de opstellingen van beide teams. Zeker het eerste halfuur ging het spel redelijk gelijk op. RKSVN werd gevaarlijk door kopballen van Noud Heijnen en Ramon Berben, en die laatste kreeg ook een goede schotkans. Verder was het spel van Neer prima en werd er een felle strijd gevoerd voor iedere bal. Echter, Haelen oogde toch net wat sterker. De thuisploeg creëerde de beste kansen en doelman Dave Nellen hield RKSVN op de been met een paar puike reddingen. Met 0-0 kon men aan de thee…

In de tweede helft toonde Haelen nog meer de klasse die de ploeg bezit. In aanvallend opzicht beschikt de ploeg over enkele jeugdige talenten als Siem van Dijck en Milan Maassen, gecombineerd met geharnaste routiniers als Rick van der Linden en Loek Versteden. Met frivool en slim spel was Haelen de Neerse bravoure dan ook de baas. Na een uur spelen kon Siem van Dijck aanleggen voor de terechte 1-0. Even later was het Tom Bongaerts die de wedstrijd besliste: 2-0. RKSVN creëerde in de tweede helft nauwelijks kansen, mede omdat Haelen ook degelijk verdedigde. Neer probeerde het wel, maar de eerste echte kans kwam pas vlak voor tijd. Rolf Geraets wist niet te scoren.

De concurrenten om degradatie presteerden vandaag wisselend. TSC’04 wist met 4-2 te winnen en is daardoor zo goed als veilig. Sportclub Leeuwen en VV Swalmen verloren hun wedstrijden echter. RKSVN en Leeuwen staan nog steeds op 22 punten; Swalmen staat op 23 punten. Daar RKSVN en Leeuwen het in hun laatste wedstrijd mogen opnemen tegen de nummer 2 en 3 van de competitie, lijkt een beslissingswedstrijd om degradatie aanstaande. Maar niets is zeker, in de vierde klasse E!