RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN-dames spelen voetbaltoernooi in Oostenrijk

Geplaatst op: 21-06-2016 - 752 keer gelezen

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! RKSVN-dames nam deel aan het 1ste internationale damesvoetbaltoernooi in Kirchberg in Tirol.  Dit op uitnodiging van Gerrie van de Bool, die bij de plaatselijke SC Kirchberg speelt. Na een warm ontvangst vrijdag in het beeldschone Kirchberg, was het tijd om de omgeving te verkennen. 's Avonds hebben de dames, Gerrie en haar team, aangemoedigd in de derby tegen Westendorf. Het feest kon beginnen na de 4-0 overwinning van SC Kirchberg. In de knusse kantine heeft iedereen kennis kunnen maken met die Naerse Dames Mannschaft.

Op zaterdag 18 juni vond het toernooi plaats waar 7 damesteams om de titel gestreden hebben. Er namen teams deel uit Oostenrijk, Duitsland, Engeland en Nederland.  RKSVN-dames behaalden een verdienstelijke 6de plaats. Het stroeve kunstgras was niet zo aan hun besteed. Na de huldiging van het 2de (mannenteam), die dit seizoen kampioen waren geworden, gingen we gezamenlijk het Oostenrijkse team aanmoedigen, die speelden op het EK tegen Portugal. Het bleek dat Oostenrijkers niet zo'n fanatieke supporters zijn, als wij bij Oranje. Maar daardoor werd de stemming er niet minder op.

De voetjes gingen nog flink van de vloer in de lokale uitgaansgelegenheden. De zondag was een mooie dag om in een berghut na te genieten van de sportieve zaterdag.  Op maandag werd de terugreis ingezet. De Naerse Dames Mannschaft is na dit weekend een bekend begrip geworden in Kirchberg. Ze worden volgend jaar weer met open armen ontvangen.

Mogelijk nemen de dames van Kirchberg volgend jaar aan het penaltytoernooi deel?!

SERVUS!