RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN boekt zwaarbevochten overwinning op Belfeldia

Geplaatst op: 11-11-2019 - 1318 keer gelezen

Belfeldia 1 - RKSVN 1 (10-11-2019)

Op zondag 10 november werd er afgereisd naar Belfeld voor een treffen met de nummer 3 van de competitie. RKSVN stond zelf 4e dus deze wedstrijd was een ware graadmeter voor het Neerse team.

RKSVN begon met de volgende opstelling:

Vital,

Siep, Dennis, Will, Lars J.

Rody, Remy, Jort

Sem, Noud, Jasper

Belfeldia kwam fel uit de startblokken en probeerde het Neerse team meteen vast te zetten. Duels werden aangegaan en daar waar de scheidsrechter het toeliet werd de grens opgezocht. Belfeldia probeerde vooral met diepe ballen via de zijkanten gevaar te stichten. In het begin had RKSVN het hier even moeilijk mee maar tot echt gevaar leidde het niet.  RKSVN kwam meer en meer aan voetballen toe. De Neerse spitsen waren continue in beweging maar tot een goede uitgespeelde aanval leidde dat niet. De grootste kans uit de eerste helft was voor Belfeldia. Na een toegekende vrije trap schoot de nummer 11 met veel gevoel de bal over de muur, tot opluchting van de vele Neerse fans kwam de bal op de paal terecht en sprong terug het veld in.

Na rust werd de intentie van RKSVN meteen duidelijk. Belfeldia werd meteen vastgezet en er werd gezocht naar de openingstreffer. Noud Heijnen was, na een goede voorzet van Siep, hier meteen dichtbij maar zijn kopbal kwam kracht tekort. In de 52e minuut kwam dan toch de verdiende voorsprong van RKSVN. Sem ging goed door aan de rechterkant en zijn messcherpe voorzet was een Belfeldiaanse verdediger te machtig. Via zijn voet was de keeper van Belfeldia kansloos. RKSVN ging niet achterover leunen maar ging door met druk zetten en op zoek naar het vergroten van de voorsprong. Niet veel later werd de werklust van RKSVN beloond. Dennis zette een combinatie op met Noud en bleef sterk aan de bal in de vijandelijke 16 meter. Hij zag Jasper aan de tweede paal en met een goede pass was de gehele Belfeldse verdediging gezien, Jasper scoorde alweer zijn 9e doelpunt van het seizoen. Dit was het teken voor Belfeld om alles op alles te zetten. De duels werden nog feller aangegaan en de druk op de Neerse verdediging werd groter en groter. Na een afgeslagen aanval kreeg de nummer 11 van Belfeld de bal in zijn voeten, hij etaleerde weer zijn goede schot maar zag zijn bal op de lat over gaan. De druk bleef groot en na een vrije trap zag de scheidsrechter in een duel van Dennis hands. De penalty werd feilloos binnen geschoten en de aansluitingstreffer stond op het scorebord. Nu ging Belfeldia met man en macht nog meer de strijd aan. De grens opgezocht en ook flink overschreden. Maar de Neerse mannen hielden met hard werken stand en kwamen er gevaarlijk uit. Belfeldia kreeg een grote kans toen er een indirecte vrije trap werd gegeven voor een terugspeelbal op de keeper. Het schot smoorde in de muur en de voorsprong bleef intact. In de laatste minuten werd het balbezit gekoesterd en waren er nog grote kansen om de voorsprong te vergroten. Noud zag een harde inzet gekeerd door de lat. Tegen het einde liepen de emoties hoog op en diverse brandjes moesten door de scheidsrechter geblust worden. In de laatste minuut zette Noud goed door en hij kon alleen onreglementair gestopt worden. Will schoot de penalty goed in maar de keeper redde knap. Gelukkig was Jasper heel attent en schoot met zijn tweede goal van de middag de wedstrijd in het slot.

Na dit doelpunt vond de scheidsrechter het voldoende. Met hard werken werd de zege terecht meegenomen naar Neer.

Op zondag 17 november staat de bekerwedstrijd Maasgouw – RKSVN op het programma, aanvang 14.30 uur in Thorn.