RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN boekt minimale overwinning op SVH’39

Geplaatst op: 18-03-2014 - 583 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen SVH’39 uit Herkenbosch en RKSVN uit Neer op het programma. In een gelijkgaande wedstrijd trokken de gasten uit Neer toch aan het langst eind. SVH’39 wat inmiddels over de rode lantaarn beschikt in de vierde klasse D, zal de komende wedstrijden alles moeten geven om niet te degraderen. RKSVN doet het daarentegen verrassend goed in de vierde klasse D, de promovendus staat knap in de middenmoot.

De wedstrijd afgelopen zondag tussen de twee ploegen begon erg rommelig. Het was SVH’39 dat in de eerste helft een aantal kansen kreeg, maar verzuimde om op voorsprong te komen. De gasten uit Neer creëerde weinig uitgespeelde kansen, aan alles kon je zien dat SVH’39 vol voor de winst moest gaan. De rust werd echter behaald met een 0-0 stand en er viel tot aan de rust weinig te genieten. 

De tweede helft begon wat feller, het leek alsof de ploegen een goede speech van hun trainer gekregen hadden. Maar tot een echte wedstrijd kwam het nog steeds niet. Toen RKSVN in de 55ste minuut een wissel toepaste leek de wedstrijd weleens te kantelen. Routinier Dave Michels kwam in het veld. De eerste acties van Michels zorgde meteen voor wat meer spanning in de wedstrijd. Michels kwam vrij via de linkerkant en liep door tot de achterlijn, hij legde de bal terug naar een medespeler die vrij kon inschieten, maar het doelpunt werd afgekeurd. De grensrechter van SVH’39 had geconstateerd dat het buitenspel was en de arbiter ging mee in zijn beslissing. 

SVH’39 kwam met de schrik vrij en kreeg vervolgens de beste kans van de wedstrijd tot dan toe. Binnen de 16 meter werd een schot gelost dat het aluminium raakte. Hier kwam RKSVN weer goed weg. Toch was het RKSVN dat op voorsprong kwam, middels een goede actie vanuit het middenveld kon er breed aangelegd worden op goaltjesdief Daan Metsemakers en hij maakte koelbloedig af, 0-1. Na deze treffer moest SVH’39 vol in de aanval. Dit resulteerde nog tot enkele kleine kansen maar tot grote dreiging kwam het niet meer. SVH’39 was vandaag zeker niet de mindere ploeg en had misschien wel een punt verdiend. 

Bron: Indewandelgangen.com