RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN boekt eerste overwinning tegen FCV Venlo

Geplaatst op: 06-10-2014 - 589 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen FCV Venlo en RKSVN op het programma. FCV Venlo zette de eerste minuten goed druk op de defensie van RKSVN. Dit leidde ertoe dat Venlo al in de derde minuut de 1-0 (3) mocht maken. Doelman Dave Nellen van RKSVN kreeg een inzet nog net verwerkt tot aan de andere kant van de goal maar daar stond Ralf van Nijf klaar om de bal binnen te schieten. RKSVN liep dus vanaf het begin van de wedstrijd weer achter de feiten aan. RKSVN kreeg echter steeds meer ruimte op de helft van Venlo en dit leidde tot een aantal leuke doelpogingen. In de 35ste minuut was het Ton Scheres van RKSVN met een inzet op doel. Maar door een overduidelijke handsbal werd de weg naar het doel geblokkeerd. De scheidsrechter weigerde  echter de bal op de stip te leggen. Het leek erop dat Venlo ongeschonden de rust in kon gaan. Maar vlak voor rust was het Mats Emonts voor RKSVN die op een sluwe manier de bal ontfutselde bij Guus de Grood. De Grood wilde de bal heroveren maar deed dit op een niet geheel slimme wijze. Scheidsrechter Benders besloot de Grood de rode kaart te tonen.

Op het begin van de tweede helft was het RKSVN dat snel wist te profiteren van de man meer situatie. Een voorzet van Ben Seuren werd zeer slecht uitverdedigd door Venlo en hierdoor kon Rolf Geraets binnen de 16 meter aanleggen voor de 1-1. (50). Even later was het was Noud Heijnen die via een individuele actie zich leek vast te gaan lopen. Maar plotseling knokte hij zich terug in het duel en scoorde op fraaie wijze de 1-2. (60)

Maar als u dacht dat Venlo zich vanaf nu gewonnen ging geven dan had u het mis. Venlo ging voortdurend op weg naar het doel van RKSVN. Venlo stuitte echter steeds op een muur van Neerse verdedigers. Bij zowat iedere balverovering van RKSVN was het de scheidsrechter van dienst die besloot Venlo een handje te helpen. Alweer een vrije trap… Het leek wel of deze scheidsrechter ineens het groene truitje van Venlo had aangetrokken.

Er heerste paniek in het kamp van RKSVN. Opluchting liet lang op zich wachten.. Via een discutabel moment: was de bal wel of niet uit? Zette RKSVN de counter via Rolf Geraets in. Geraets legde breed op Mathijs Peulen. Peulen bleefkoelbloedig en zette de 1-3 (88) op het bord. Na een lange blessuretijd klonk om half 5 het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benders.

Bron: Neersnieuws.nl