RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN boekt broodnodige overwinning

Geplaatst op: 24-11-2014 - 520 keer gelezen

RKSVN 1 heeft vanmiddag een broodnodige overwinning behaald, door in Neer met 5-0 van hekkensluiter EMS te winnen. In een wedstrijd die nooit een echte wedstrijd werd, stond na 90 minuten een geflatteerde stand op het bord. De thuisploeg kon desondanks vertrouwen tanken.

In de eerste helft van het duel was de wedstrijd nog redelijk in balans, maar toch kreeg de ploeg uit Neer ook toen al de beste kansen. Noud Heijnen tekende vanuit een corner in de 20ste minuut aan voor de 1-0. Daarna golfde het spel wat op en neer, zonder hoogstaand te worden. Voor rust leek Noud nogmaals te scoren, maar de scheidsrechter floot af wegens gevaarlijk spel jegens de doelman.

Na rust ging het snel. Rolf Geraets schoot een vrije trap binnen, en met 2-0 op het bord was het eigenlijk al gedaan. Het laatste beetje spanning werd weggehaald toen EMS een rode kaart kreeg en de onfeilbare Bart Wulms middels een penalty voor de derde goal tekende. Daarna zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar, waarbij het spel van beide zijden zeer matig was. EMS had ook best kunnen scoren, maar miste de scherpte. Een zeer mooie goal van Koen Verheijen en een tweede doelpunt van Rolf maakten het kwintet aan RKSVN-zijde compleet. Zoals gezegd: ietwat geflatteerd, maar voor de ploeg uit Neer niet minder mooi én broodnodig voor het vertrouwen.

Door de overwinning is het team van Arno Coenen tijdelijk uit de degradatiezone. EMS blijft hekkensluiter met 1 punt; Sportclub Leeuwen kwam niet verder dan een gelijkspel en staat 11de met 9 punten. Op een gedeelde 8ste plaats staan Haelen, Swalmen en RKSVN met ieder 11 punten. EMS bevindt zich in zwaar weer. Voor de andere ploegen blijft het spannend in de onderste regionen van de vierde klasse E.

Bron: Neersnieuws.nl