RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN begint 2020 met een verdiende overwinning op RKDSO

Geplaatst op: 20-01-2020 - 1451 keer gelezen

RKSVN begint 2020 met een verdiende overwinning op RKDSO…..

Waar iedereen ervan uitging dat de eerste wedstrijd van 2020 pas later zou worden gespeeld stond er opeens een supersunday op het programma.
De stand aan het begin van 2020 zag er als volgt uit:

1. Lottum ​11-26
2. RKSVN ​​10-23
3. SPV​​10-23
4. RKDSO​​10-21

In Neer stond het treffen tussen RKSVN en RKDSO op het programma terwijl SPV en Lottum het tegen elkaar namen. Alle teams konden dus of hele goede zaken doen of moesten (tijdelijk) afhaken voor de bovenste posities.
Door de afwezigheid van Rody en Vital (blessures) en Remy en Koen (skivakantie) moest er door trainer Jejanan gepuzzeld worden over de opstelling, de volgende 11 spelers moesten het gaan doen vandaag:

Pim
Siep, Dennis, Will, Ard
Brian, Jasper, Bart
Sem, Noud, Lars S

Laten we het eerst even over het veld hebben dan hoeven we hier niet meer op terug te komen…. Het was inderdaad zwaar maar daar hadden beide teams last van. Moest deze wedstrijd gespeeld worden? Dat wisten we pas na 90 minuten….

De mannen van RKSVN maakte vanaf het begin meteen duidelijk wat de bedoeling was. De spelers van RKDSO (Lomm) werden meteen vastgezet en het spel speelde zich meteen af op de helft van Lomm. Lomm wilde zich wel onder de druk uitspelen maar dit lukte niet. De eerste kans was dan ook voor RKSVN. Jasper kwam uit het niets vrij in de 16 meter te staan, terwijl er ruimte voldoende was om verder naar het doel te lopen koos hij er voor om meteen te schieten. De keeper wist met deze inzet tot corner te verwerken. De verdediging van Lomm werd keer op keer gedwongen tot het spelen van een lange bal en kwamen niet aan voetbal toe. De druk die de keeper hierbij voelde bracht ook geen rust in het spel van Lomm. De tweede kans van de wedstrijd was ook voor RKSVN. Noud speelde Lars in de ruimte aan en hij kon vrij doorlopen naar de vijandelijke goal. Waar de andere spelers van RKSVN een voorzet verwachtte verraste Lars iedereen met een schot op goal, weer wist de keeper redding te brengen. Lomm wist ook een keer in de eerste helft gevaarlijk te worden. De buitenspel werd net zoals de keeper omzeild maar de speler was te veel naar buiten gedwongen. De verdediging wist het kleine slippertje snel te verhelpen.

Neer bleef zoeken naar de eerste treffer en kreeg ook loon naar werken. Noud pikte de bal op het middenveld op ondanks een feel tegenstander zette hij goed door en zag zijn schot via via achter de keeper verdwijnen. Neer nam met de 1-0 voorsprong geen genoegen en wilde een ruimere marge de rust gaan opzoeken. De verdediging van RKDSO werd weer eens onder druk gezet, de keeper werd weer gedwongen tot een blinde bal die Jasper wist te blokken, De bal ging richting het doel en in een duel met de keeper was Jasper de sterkste. RKSVN ging met een welverdiende 2-0 de rust in.

In de tweede helft startte RKDSO een heel stuk feller en dwong RKSVN iets naar achteren toe. Dit leverde een grote kans op maar de bal werd tegen Pim aangeschoten. Dit was wel even wat RKSVN nodig had want hierna namen ze de regie die ze in de hele eerste helft weer over. Dit leidde weer tot het betere spel wat in de eerste helft op de mat werd gelegd. Siep wist met een goede voorzet Noud te bereiken en in een duel in de 16 meter ging hij onderuit, resoluut wees de scheidsrechter naar de stip. Will nam zijn verantwoording en schoot onberispelijk de 3-0 binnen. Deze goal was het bekende slot op de wedstrijd. De moegestreden Bart werd vervangen door Roel terwijl ook Jort en Lars J erin kwamen voor Lars S en Siep. RKDSO werd nog een keer gevaarlijk uit een vrije trap maar Pim weigerde de 0 op te geven.

Na afloop bleek SPV flink uitgehaald te hebben tegen Lottum en met 7-2 te hebben gewonnen.
Dit leverde de volgende stand op:

1. RKSVN ​​11-26
2. SPV ​​11-26
3. Lottum​​12-26
4. RKDSO​​11-21

Op zondag 26 januari zal er afgereisd worden naar Venlo waar VOS de tegenstander zal zijn.