RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN Veteranen – SVC 2000 Veteranen

Geplaatst op: 12-05-2014 - 486 keer gelezen

De opkomst is ondanks het weer voortreffelijk. En de kleedkamer loopt behoorlijk vol. Enkele spelers die al weten dat ze reserve staan kleden zich nog niet om of komen later. Maar een van die latere spelers heeft wel onze tenues. En als hij na lang wachten komt blijkt hij deze ook nog eens vergeten te zijn. (Wat een voorbereiding hè Dan) . Na een heel erg korte warming up wordt de wedstrijd begonnen.

Opstelling: Sepp; Maurice; Erik; Niels; Coen; Roger; Jan; Thei; Rich; Fons en Joost. Rob G; Peter; Fred; Gerard; Ruud en Dan nemen plaats op de reservebank en John T neemt de vlag ter hand. Ook vele niet spelende leden van de veteranen vinden het weer goed en komen kijken. Zo staat er een groot aantal toeschouwers aan de zijlijn.

De korte warming up heeft duidelijk zijn uitwerking en er wordt slap aan de wedstrijd begonnen ondanks dat bekend is dat SVC een gedegen tegenstander is. Ook nu gaat het in het begin van de wedstrijd al snel mis en een speler wordt via een prachtige steekbal vrij voor Sepp gezet en rond bekwaam af. Met alle macht proberen we het tij te keren maar veel ballen komen niet aan daar waar de tegenstander steeds dreigend hun momenten kiest en uitspeelt. Zo verspeelt Fons de bal op het middenveld en een mooie dieptepass wordt schitterend binnengeschoten via een mooie boogbal over onze keeper.

Ook verspeelt Roger een bal op het middenveld en claimt een vrije trap (volgens  “ons”  buitenstaanders liep hij zich echter zelf vast en was er geen sprake van een overtreding) en komt onze achterhoede tegenover een meerderheid te staan en met veel kunst en vliegwerk houden we de schade beperkt. Joost stoomt sporadisch op langs de linkerflank en bij een mooie voorzet van hem komt Rich net iets te kort om de bal in de goal te werken. Een goede corner van Fons wordt door de inkomende Erik helaas over het doel gekopt. De korte warming up speelt hierbij wellicht een rol en Erik moet zich laten varvangen door Rob en niet veel later raakt Roger geblesseerd en wordt vervangen door John. Het spel wordt langzaam beter aan onze zijde en net voor tijd krijgt Rich de bal aangespeeld op de rand van de zestien en rond hij na een mooie lichaamsbeweging bekwaam af. De 1-2 ruststand is bereikt.

Maurice, Coen, Jan, Fons en Rich worden vervangen door de overige reserves. De tegenstander komt er in de tweede helft nog maar moeilijk uit en de druk van onze zijde wordt steeds hoger. Als Joost weer eens onze ‘neerse’ tegenstander opzoekt en deze laat staan alsof hij er niet was en mooi terugspeelt op Dan is de gelijkmaker een feit. De druk houdt aan en na nog enkele mooie kansen waarbij vaak iets te snel wordt afgerond, wordt een bal teruggelegd op de opkomende Rob en deze schiet dan vakkundig binnen (de keeper van SVC maakt hierbij volgens mij geen goede beurt). De voorsprong is een feit en een van de sterspelers van SVC ziet het niet meer zitten en laat zich vervangen (geblesseerd?). Ook Rob haalt het eind van de wedstrijd niet en laat zich uit voorzorg vervangen door Maurice die de tweede helft de vlag ter hand had genomen. Dit komt onze organisatie in de achterhoede niet ten goede want even weten we niet wie wie gaat verdedigen. Echt grote problemen levert het niet op want SVC heeft niet echt meer de kracht om nog eens aan te zetten. Na een scrimmage voor de goal belandt de bal voor de voeten van Dan en deze rond af waarna de eindstand van 4-2 bereikt is. Joost wordt nog even bestraft voor het feit dat hij zo snel is en de bal iets te lang bij zicht houdt, hij wordt hierbij eens lekker neergehaald door zijn directe tegenstander , hetgeen de gemoederen even doen opwaaien maar wat door onze scheids op een correcte manier wordt opgelost.

Eindconclusie:
Ben op tijd aanwezig,
Start scherp,
Gebruik het overtal aan spelers (conditie)
en neem de tijd om in de kantine na te genieten van het behaalde resultaat.