RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN Veteranen - HELDEN Veteranen

Geplaatst op: 16-09-2021 - 778 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag staat de wedstrijd tegen Helden op het programma. Een tegenstander waar we toch al een tijdje niet meer tegen gespeeld hebben. We weten dus niet wat ons te wachten staat maar in het verleden waren het leuke wedstrijden met wisselende resultaten. Ruud verwacht dit jaar en leuke competitie met weinig zwakke tegenstanders. Door de nodige afmelding en spelers met kwaaltjes of verplichtingen elders zijn we met slechts met 14 spelers.

We beginnen vandaag met:

Doel: Dave
Verdediging: Ruud, Jos (op eigen verzoek), Theo en Henk
Middenveld: Tom, Mathijs en Rens
Voorhoede: Maurice Graef, Patrick en Danny

Res: Fons, Maurice Vollers en Joost

Omdat Peter nog niet volledig is hersteld van corona gaat Fons de eerste helft vlaggen .

We beginnen wat gezapig aan de wedstrijd . Het is voor beide partijen aftasten. Helden combineert goed, maar echt gevaarlijk worden ze niet. Het eerste kansje is voor Rens, maar zijn schot mist kracht om de doelman van helden te verontrusten. Naar 1 kwartier in de wedstrijd wordt Henk vrijgespleeld op links en geeft hij een prima voorzet af. Danny kan vrij inkoppen, maar zijn kopbal gaat hoog over.

Na 20 minuten krijgen we een corner. In de wetenschap dat er bij Helden geen “echte keeper” op doel staat, maar een veldspeler, probeert Patrick de bal in een keer op doel te schieten. Zijn inzet beland uiteindelijk op de eerste paal, waarna Rens de bal bij de tweede paal voor zijn voeten krijgt. Hij is echter te verrast en frommelt de bal ook tegen de paal. Maurice valt uit met een blessure (dit zag je vorige week al aankomen) en wordt vervangen door Maurice Vollers. Er gebeurt verder niets noemenswaardigs meer in de eerste helft en we gaan rusten met een 0-0 stand.

In de rust legt Ruud zijn strijdplan voor de tweede helft uit: We moeten meer de bal het werk laten doen. Dan moet Helden meer lopen en als we dat doen komen er vanzelf kansen. Ze zijn conditioneel nog niet op orde. Jos gaat er uit en wordt vervangen door Joost. Patrick gaat als laatste man spelen , Joost op het middenveld en Rens verhuist naar de voorhoede.

In het begin van de tweede helft wordt het baltempo flink verhoogd. Helden komt er bijna niet meer uit en dit resulteert direct in een paar kansen. Na 5 minuten krijgt Mathijs op links de bal en draait hem prachtig in de rechter bovenhoek 1-0. We blijven druk zetten en 5 minuten later is het al 2-0 als danny de bal voorzet en wederom Mathijs kan afronden . Rens gaat er vervolgens uit en Fons gaat links in de voorhoede spelen. Helden probeert nog wat serieuze aanvallen te produceren, maar echt gevaarlijk worden ze niet.

Na een mooie aanval van Neer komt de bal voor de voeten van Maurice, die snoeihard de bal op doel schiet. De keeper van Helden ranselt de bal uit zijn doel, maar breekt daarbij waarschijnlijk zijn pink. Hij wordt vervangen door een veldspeler en als enkele minuten later een speler van Helden met kramp het veld moet verlaten , moet Helden verder met 10 man. Onze leiders reageren meteen en halen de niet geheel fitte Maurice eruit en we zijn zo sportief en voetballen ook verder met 10 man.

Helden krijgt hierna wat meer kansen , maar behoudens een goed schot en een corner levert het niets op. Vijf minuten voor tijd stuurt Fons,  Danny de ruimte in en diens strakke voorzet wordt door Joost goed afgerond. 3-0

In de laatste minuut zet Ruud nog goed door en komt hij na een kluts vrij voor de keeper. Hij rond prima af en bepaalt de eindstand op 4-0