RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN Veerkracht!!!!

Geplaatst op: 29-09-2020 - 842 keer gelezen

Door: Rutger van Knippenberg

Zondagmorgen 8 uur, nog ff snoozen voor de trainert, maar de geur van een lekker frikandelbroodje laat hem toch uit zijn bed rollen. Lekker tasje thee erbij en de geiten met wat trillende handjes weer gemolken. Want de eerste wedstrijd waar we onze krachten moeten laten zien staat op het programma. Eenmaal op het sportpark komen de spelers langzaam binnendruppelen, ook daar is wat spanning op een aantal gezichten af te lezen. Bij Loekie T was dit verdwenen na een bezoekje aan het eerste beste watercloset dat hij wist te vinden. Uiteindelijk mocht dit niet baten.. hierover later meer.

Onze Tacticus Tonnie (afgekort TT), coach Rick 'de Bulderaar' en leider Magic Rutger hebben het kleedlokaal voorbereid op aankomst van de männer van 't veerde en TT begint met de aanwijzingen voor de wedstrijd. Gevolgd door de opstelling van de Bulderaar en muzikale ondersteuning op de juiste momenten door Magic Rutger.. Whoppaaaa!

Opstelling:

Robbie - DM

Thijs B – RV
Loek T – RCV
Rick v L – LCV
Bart W - LV

Captain Mark B – CVM
Ton S – CAM
Collin vd B - CVM

Daan M – RB
Nino 'Maradonna' S - Dodelijke SP
Jordy A - LB

Bank:
Loek K, Mattie P (invaller), Rutger v K, Martijn vd B

Instarter goaltune: Jos F
Vlagger: Coen v L

Jantje P is de man die de fluit ter monde neemt en laat het eerste fluitsignaal horen.

12:15u De bal gaat diep na de aftrap
12:16u Ton S verstapt zich
12:17u Mattie P gaat zich warmlopen
12:18u Wissel Mattie P voor Ton S

De kou zit er blijkbaar in bij de mannen, want het wil in de eerste paar minuten nog niet lekker lopen. De 11 van Tegelen spelen hier goed op in en ze zijn de eerste 20 minuten de betere ploeg. Loekie T dacht ook dat hij langer was dan in werkelijkheid het geval is en mist volledig een hoge bal die door de aanvaller wordt onderschept, deze schuift hem naast Rob, 0-1. Doelpuntenmaker SC Irene: Harry P. Vlak daarna debuteert Loek K na zijn stoepstreelavonturen van afgelopen weekend en vervangt Collin.
Ook onze Daan moet het ontgelden want hij krijgt van zijn tegenstander een uppercut tegen de neus en gaat met een hevig bloedsproeiende neus van het veld, Martijn vd B vervangt hem vlak voor rust.

Met 0-1 gaan we het kleedlokaal in en een warm tasje thee doet hopelijk wonderen of is het toch de tactische zet om Mattie P naar de achterhoede te verplaatsen en onze Loekie T centraal midden neer te zetten. Nino blijft ook even aan de kant en Rutger komt erin.

We zijn nog niet goed en wel van start en Irene speelt hun aanval goed uit en vindt hun vrije man voor de goal en schuift hem langs Rob. Doelpuntenmaker SC Irene: Ron W.
0-2, maar we laten ons kopje niet hangen. En 3 minuten later krijgt Jordy een prachtbal van Martijn op zijn kop en hij kletst hem er lekker in. 1-2 (Jos F. start goaltune in) Het geloof is terug en we krijgen steeds meer het overwicht en zetten hun goed vast. Collin komt ons weer terug versterken en laat Thijs B genieten van de dug-out. In de 70e minuut krijgt Martijn een bal in de diepte waar hij zijn tegenstander volledig eruit rent, hij blijft kalm, kijkt goed, rookt nog een shaggie, strikt nog een keer zijn veters, haalt nog een kaassouflé uit de muur en rond daarna mooi af. 2-2 (Jos F. start wederom goaltune in)
3 minuten later staat Jos alweer klaar om de goaltune in te starten want een voorzet van rechts komt voor de voeten van Rutger bij de 2e paal, en waar hij vorige week de bal precies goed raakte was het deze keer weer als vanouds en werd, de kans op winst, een frommelbal over de achterlijn. We zullen maar zeggen dat dit lag aan de vervelende stuit.

Helaas moet vlak daarna Captain Mark B met een pijntje het veld verlaten en komt onze rots in de branding Nino het veld voorin weer versterken. Hij zit de tegenstander goed in de nek te hijgen en is een pijn in de anus voor de laatste man, die dan ook meent hem een trapje na te moeten geven.  Gelukkig is onze Maradonna niet van glas en staat hij zo weer op zijn benen en voetbalt hij de wedstrijd eenvoudig uit.

Jan laat het laatste fluitsignaal horen en we zijn blij met het punt dat we hebben verdiend en weten waar we ons voor de volgende wedstrijd tegen SVH’39 op moeten focussen.