RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN VIERt de winst in het voorseizoen!

Geplaatst op: 22-09-2021 - 805 keer gelezen

Door: Rutger Scheres

Ahoy! Onze eigen koksmaat Berend Brokkenpap (Jortje) had in zijn kombuis gezorgd voor een goede schippersmaaltijd. Tijdens het gezamelijke ontbijt liep het angstzweet stiekem toch wel een beetje tussen de billetjes van onze matrozen, omdat de reputatie van de piraten van het 5e vooruitgesneld was. Enige angst voor onder andere ‘Matroosje de Rode Rover’, ‘Kapitein Snake’, ‘Bootsjongen Broekie’ en ‘Stuurman Berbabas’ heerstte toch in de hoofdjes van de matrozen van het 4e.

Gelukkig is onze eigen Nino Sparrow gisteravond vroeg onder zeil gegaan en stond hij vandaag weer stabiel op zijn (houten) benen. Vetje stond als altijd weer trouw langs de kant. Voor de zeeslag werd in het lokaal even de koers bepaald, ieders kompas geijkt en de kanonnen geladen.

De zeeslag werd middels de volgende samenstelling gestart:

Havenmeester: Rob
Achterdek: Bart, Loek, Rick, Yorrick
Middendeksmannen: Mark, Ton, Collin
Kanonniers: Jordy, Nino, Daan

Kwartiermeesters op de bank: Rutger, Jos, Hubertus en Kapitein Brabbel

Arrrrrrrrrrrrr de trossen konden los en de zeeslag kon aanvangen! Kom maerrr.

De eerste voltreffer kwam echter niet van onze zijde. Stuurman Berbabas stuurde Bootsjongen Broekie in de diepte, maar hij stuitte op zeemijn Rob.. Penantie. Voor Stuurman Berbabas een koud kuntje: 1-0. Bij het 4e moest het roer om!

Op de valreep wist Nino Sparrow na goed doorjagen van Daan met een van zijn twee chocoladebenen ‘zien verste goal oeats’ te maken, 1-1. Daarna hebben we ons even begeven naar rustigere wateren waar we na een theetje weer aan de bak konden.

In het tweede deel van de zeeslag leek het alsof een aantal spelers van het 5e een anker meedroegen waardoor het 4e steeds meer ruimte op het water kreeg. Onze frisse knechten Rutger, Jos, Hubertus en zeker ook onze kersverse Kapitein Brabbel voeren meermaals vluchtig door de vijandelijke linies. De enige echte piraat op Kinkhoven kreeg 2 balletjes op een presenteerblaadje van onder andere Daan en hij wist 2 keer het doel te enteren.

Het slotakkoord was voor onze eigen Stuurman Roodbaard die een afgemeten voorzet wist binnen te lopen, 4-1. Het 5e was gekielhaald en hun schepen waren vergaan.

Het 4e is klaar voor een nieuw seizoen en de €150,- zijn met smaak opgedronken!