RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN E4 kampioen

Geplaatst op: 20-05-2014 - 746 keer gelezen

Toen de E4 de vorige week woensdag de een na laatste wedstrijd onverwachts met 2-1 verloor van de meiden van Helden E6M, was alles en iedereen wat E4 heet in diepe rouw. Hoe had dit in godsnaam kunnen gebeuren? Het kampioenschap leek met dit verlies totaal verloren. Er was nog één héééééél kleine kans, maar dan moest koploper RoodWit E3M zaterdag verliezen van hekkensluiter Kessel E5, en dan nog moest de E4 maandag zelf zien te winnen van Budel E9M. De meiden van Budel E9M staan op de derde plaats, en zij zullen er alles aan doen om nog als 2e te eindigen. Waar niemand meer op had gerekend gebeurde toch. Zaterdagavond staat het zwart op wit op Sporlink, RoodWit verliest in Kessel met maar liefst 3-1. Er is weer hoop. De teleurstelling van woensdag wordt aan de kant geschoven om plaats te maken voor een killers mentaliteit. Dit gaan wij niet meer uit handen geven. De leiders hebben nog de hele zondag om een plan klaar te smeden waarmee ze de meiden van Budel E9M gaan aanpakken. Ze zijn tot in de  tenen getergd om te winnen.

Vandaag is het dan zover. Op school was de wedstrijd van vanavond het gesprek van de dag. De concentratie van de “mannen” was in de lessen ver te zoeken. Alles is gefocust op de wedstrijd van vanavond. Iedereen is ruim op tijd aanwezig op ons geweldig mooie sportpark, waar de grasmat lijkt op een biljartlaken, en de lijnen zo strak wit zijn, dat het pijn doet aan de ogen.  Daar waar de leiders zenuwachtig op en neer lopen door de gang, zitten de spelers als koele kikkers rustig in het kleedlokaal. Klaar voor de storm. Laat de wedstrijd maar beginnen.

Om precies kwart over zeven fluit scheidsrechter Gerald voor het beginsignaal. Het begint met aftasten. Neer is iets sterker, maar de meiden uit Budel zijn levensgevaarlijk in de tegenaanval. Verdedigend staat het goed, de mannen van het middenveld lopen zich de longen uit het lijf om de voorwaartsen de bal toe te kunnen spelen. De kansen die er komen worden te niet gedaan door de uitstekend keepende doelmeid van Budel. En als er al een kans is voor Budel, dan staat keeper Kris klaar om de bal tegen te houden. Een verre uittrap van Kris betekend al weer een nieuwe aanval voor Neer. Als het rustsignaal klinkt, staat het 0-0. Er moet iets gaan gebeuren. De beuk moet er in. Wat de leiders  in de rust met de spelers hebben besproken zal wel altijd een raadsel blijven, maar het lijkt in ieder geval de goeie snaar te hebben geraakt. Furieus beginnen onze mannen aan de tweede helft. Het is eenrichtingsvoetbal, maar telkens staat de keepster in de weg, of gaat de bal net naast of over het doel. Budel blijft gevaarlijk in de tegenaanval. Langzaam kruipt de wedstrijd naar het einde. Het massaal opgekomen plubliek moedigt de spelers hartstochtelijk aan, en dat is ook nodig. Zeker als de bal, bij  een van de weinige tegenaanvallen, via de binnenkant van de paal op miraculeuze wijze weer in het veld springt. Voorzitter Piet Emonts die al de hele wedstrijd roept, dat het allemaal wel goed komt, krijgt het langzaam Spaans benauwd.  Er zijn nog ongeveer 5 minuten te spelen, als een spijtende pass door het midden, precies in de voeten van goaltjesdief Thom Bongaerts beland. Thom draait zich goed vrij, bedenkt zich geen seconde, en haalt verwoestend uit. De bal gaat als een kogel richting het doel, en deze keer heeft de keepster van Budel geen schijn van kans. Ze kan alleen maar kijken hoe de bal bijna door het net heen gaat. Het staat 1-0. En met deze stand is de E4 kampioen. Er volgen nog enkele kansen voor beide teams, maar echt gevaarlijk wordt het niet meer. Gerald laat geen seconde extra langer spelen dan nodig is, en als hij dan voor het eindsignaal fluit, barst de feestvreugde los. Spelers en leiders worden gefeliciteerd door het massaal opgekomen publiek. Een enorm spandoek met de tekst: RKSVN E4 kampioen komt tevoorschijn. Foto’s en films worden gemaakt voor het archief. Voorzitter Piet Emonts nodigt spelers, leiders en familie uit om de feestvreugde voort te zetten in de kantine. Nadat alle spelers zich hebben gedoucht, en de leiders ook onder de douche zijn gezet, gaat het feest in de kantine verder. De polonaise wordt gelopen, en de frisdrank vloeit rijkelijk. Het is een geweldig feest, dat spelers, leiders, ouders er van maken. Jammer dat iedereen morgen weer naar school moet. Een ding weet ik zeker: de wedstrijd van vandaag zal zeker het gesprek van morgen zijn.

Namens RKSVN wil ik de volgende spelers en leiders van harte feliciteren met hun kampioenschap: Nick Janssen, Sjors Dirkx, Luuk Wiltschut, Wout Joore, Thom Bongaerts, Noud Reijnen, Teun Wiggers, Kris Pouls en Collin Driessen. Thijs Verheijden, Gerald Scheres, Sjoerd Gorissen en Leon Pouls.

Op zaterdag 7 juni tijdens de seizoensafsluiting van de jeugd, worden spelers en leiders nogmaals in het zonnetje gezet. Alle fans (ouders, grootouders, broertjes, zusjen en vrienden) van de E4 zijn dan weer van harte welkom.