RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN C2 kampioen

Geplaatst op: 02-12-2015 - 933 keer gelezen

Afgelopen zaterdag 28 november heeft de C2 het 1e  kampioenschap voor RKSVN binnengehaald van het seizoen 2015-2016. Met nog 2 wedstrijden te spelen zijn ze al niet meer te achterhalen.

Ook dit seizoen was het bij RKSVN weer moeilijk om voor alle teams voldoende leiders te vinden. Zo ook bij de C2, maar als de nood aan de man is moet er overgeschakeld worden naar het noodplan, en dan moet de voorzitter van RKSVN, voor diegene die het nog niet weten, Piet Emonts, de stoute schoenen gaan aantrekken. Hij weet ook dit jaar weer Jan Peeters zover te krijgen dat hij de C2 te gaan smeden en kneden om het beste er uit te halen. Er moet eigenlijk nog 1 leider bijkomen, en die wordt gevonden in de persoon van Christian Klompen. Christian is aan het einde van het vorige seizoen gestopt met voetballen, maar hoeft niet lang na te denken als Piet en Jan hem vragen om assistent trainer/leider te worden bij de C2.

Het seizoen begint met de bekerwedstrijden. Daarin wordt verloren van Merefeldia, en gewonnen van Ospel, door het verlies tegen Merefeldia zit de bekerronde erop, en ligt de concentratie volledig op de competitie.

De eerste wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Roggel C2. Afspraak is dat het hele team met de fiets gaat. Dit kost Piet al de nodige moeite, mede omdat het een retour ticket is. Maar wat schetst ieders verbazing bij vertrek: Jan Peeters zit gemoedelijk in de auto te wachten voor vertrek. Het zij hem vergeven, want hij moet s ‘avonds nog een tijdrit fietsen bij het Naers peloton. De wedstrijd wordt gewonnen met 5-1, en een mooie start is gemaakt, die extra goed voelt omdat het naaste buur Roggel is die verslagen is.

Op 10 oktober wordt thuis gespeeld tegen SHH C6. Deze wedstrijd wordt nipt met 1-0 gewonnen, maar de punten zijn binnen. Achteraf een belangrijke overwinning. Voor de derde wedstrijd wordt afgereisd naar Helden om daar de plaatselijke C4 met 4- 0 af te drogen. Drie wedstrijden gespeeld 9 punten.

Dan volgt wedstrijd nummer 4 tegen rode lantaarndrager Panningen C4. Dit moet een gemakkelijke overwinning worden. Maar zoals zo vaak is onderschatting vaak de grootste tegenstander. Na een riante voorsprong, wordt er uiteindelijk met 5-5 gelijkgespeeld.

Ik kan me voorstellen dat het na de wedstrijd in het kleedlokaal behoorlijk heeft gekraakt.

Op 7 november staat de uitwedstrijd tegen Kessel C2 op het programma. Om de boel scherp te zetten, kraakt het voor de wedstrijd weer in het kleedlokaal. Dat dit goed heeft uitgepakt blijkt wel uit de uitslag: 7-3 winst. De heenronde zit er op, 5 wedstrijden gespeeld 13 punten. Omdat de concurrentie onderling punten verliest, is er al een klein gat geslagen naar de nummers 2 en 3.

Wedstrijd nummer 6 is thuis tegen Panningen C4, de enige tegenstander die een punt wist te pakken in de heenronde. Deze “schande” dient vandaag te worden rechtgezet. Het scherpzetten mag voor Piet geen enkel probleem zijn. Panningen heeft vandaag geen schijn van kans. Onze mannen winnen met maar liefst 12-0.

OP 21 november volgt de thuiswedstrijd tegen Roggel C2. In Roggel werd gewonnen met 5-1, en dat deed zeer in Roggel. Geen wonder dat Roggel getergd was om in Neer een goed resultaat neer te zetten. Na een 1-0 voorsprong, kwam Roggel terug tot 1-1, en was er even uitzicht op meer, maar dat was maar van korte duur. De turbo ging erop, en de wedstrijd werd gewonnen met 6-1.

Jammer genoeg gaat een van de spelers RKSVN verlaten.  Joep Esselaar, de doelpuntenmachine van de C2, gaat verhuizen naar het Brabantse land. Er wordt in de kantine een afscheidsfeest gehouden voor Joep. Aan frikandellen geen te kort.

Joep kan er volgende week niet bij zijn, als de kampioenswedstrijd tegen SHH C6 op het programma staat.

En dan is het zover. Omdat de concurrentie weer punten heeft laten liggen is de voorsprong zo groot, dat er van de laatste drie wedstrijden maar een gewonnen moet worden. Om de druk weg te nemen, kun je het beste de eerste kans grijpen die er  komt, en dat is vandaag tegen SHH C6. Thuis werd van deze tegenstander nipt met 1-0 gewonnen, het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden.

Piet, Jan en Christian hebben het team tijdens de trainingen al op scherp gezet. Nu nog de uitvoering. Het loopt aan beide kanten niet echt lekker. Ondanks dat komt RKSVN, mede dank zij een mooie vrije trap op een 2-0 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht zou je denken. Maar dan gaat het tij keren. SHH wisselt enkele spelers, en de druk wordt groter. Het duurt dan ook niet lang voordat er 1-2 op het scorebord staat. Zou het dan toch niet lukken vandaag?

De ruststand is 1-2. Ook nu zal er in de rust weer een lange, doeltreffende  speech door Piet zijn gehouden, want de start in de tweede helft is furieus. Kansen stapelen zich op, maar de bal wil maar niet in het doel verdwijnen. Een kwartier voor tijd komt dan eindelijk het dikverdiende derde doelpunt op het scorebord. SHH kan geen vuist meer maken, en het is dan ook niet verwonderlijk dat de score nog oploopt naar 1-4.

Na het laatste fluitsignaal vallen spelers en leiders elkaar in de armen, en bouwen een feetje op het veld.

Er zijn veel ouders meegekomen om de C2 aan te moedigen. Ook zij delen mee in de feestvreugde. In de kantine van SHH staat het gebak al klaar als de spelers binnen komen, of is het gebak bedoeld voor het 75 jarig jubileum van SHH? Hoe dan ook , het gebak neemt gretig aftrek bij spelers en leiders van de C2.

Namens RKSVN wil ik alle spelers en leiders van de C2 van harte feliciteren met dit mooi kampioenschap. En alle ouders bedanken die de tijd nemen om hun kinderen op een positieve manier aan te moedigen tijdens de wedstrijden.

De leiders kennende, zal dit kampioenschap groots gevierd worden in de kantine van RKSVN. Maar eerst staat a.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen Kessel op het programma. En zoals het een ware kampioen betaamt, moet die wedstrijd ook gewonnen worden. En daarna kan het feesten beginnen.

Bart Boonen
Voetballiefhebber van RKSVN.