RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN C1 KAMPIOEN!

Geplaatst op: 31-05-2017 - 680 keer gelezen

Woensdagavond 17 mei jl. slaagde de C1 (dat klinkt toch veel beter dan het dienstplichtachtige JO-15-1) erin de kroon op het werk te zetten na een seizoen van bloed, zweet en tranen. Met een 4-1 overwinning op Bieslo was het kampioenschap een feit.

Wat eraan vooraf ging.
De 1e competitiehelft verliep ronduit teleurstellend. Voetballende lukte het niet allemaal en ook het uitvallen of verplaatsen van wedstrijden hielp er niet echt aan mee om er eens lekker in te komen.

Na de winterstop nieuwe ronde, nieuwe kansen.  Een oefenwedstrijd en een bekerwedstrijd gingen verloren. De eerste competitiewedstrijden hadden één ding gemeen. Hard werken, veel kansen missen maar wel op z’n Duits in de laatste minuten de wedstrijd winnen. We boften dat we in deze eerste wedstrijden de op papier mindere ploegen in de poule troffen. Op de training werd het rondjes rennen heringevoerd. Voor wie het niet meer kent, een Spartaanse trainingsvorm die werd toegepast als bleek dat tegenstanders harder en langer dan jou konden rennen in de wedstrijd. Verafschuwd door kenners en spelers. Maar zowaar, het feit dat er steeds meer tot einde wedstrijd gas gegeven kon worden en vooral het besef hiervan deed wel iets met het team. Enkele posities werden gewisseld, het vertrouwen groeide en er werd beter gespeeld. Eind april, na 7 wedstrijden stonden er 21 punten op het scorebord.

Engelse week.
In een tijdsbestek van 12 dagen moesten er 4 wedstrijden worden gespeeld tegen de 4 andere teams uit de top 5. De eerste uit tegen Melderslo op zaterdag 6 mei was weer een beproeving voor leiders en meegereisde ouders. In de 1e helft slaagde Melderslo er tot drie keer toe in op voorsprong te komen. Vlot uitgevoerde counters zorgden voor menige Naerse gries haor langs de kant. Na de rust een compleet andere wedstrijd. Melderslo leek in de rust wel arretjescake te hebben gehad. Misschien was er wel iemand jarig die trakteerde? Melderslo was niet meer vooruit te branden.  Neer voetbalde veel beter dan voor de rust en boog een 3-2 achterstand om in een 3-5 overwinning.

Daarna de clash met RKMSV op woensdagavond 10 mei. RKMSV was erg gretig dat was duidelijk te zien. Ze waren drie kwartier voor de wedstrijd al enorm aan het warming-uppen. RKMSV schoot ook furieus uit de startblokken en na enkele minuten was de 1-0 een feit. Binnen de lijnen geen spoor van paniek bij de oranjehemden. De mouwen werden opgestroopt en het werd een waar voetbalgevecht waarbij RKSVN zichzelf voor rust beloonde met de 1-1. Na de rust eenzelfde scenario. Ongelukkig viel de 2-1 voor Meijel. Er werd nog een schepje bovenop gedaan aan Neerse zijde. RKSVN was zowel speltechnisch als fysiek de betere ploeg. Misschien dat de warming up toch wat teveel had gevraagd van het Meijelse team maar de 2-2 en 2-3 waren zeker op basis van de 2e helft voor onze jongens verdiend. Voorzichtig werd er gedroomd van een kampioenschap.

Zaterdag 13 mei de volgende topper. Reuver uit. Reuver had nogal wat wedstrijden minder gespeeld en ook vaak door de week gespeeld. Ook zij waren nog zonder verliespunten hadden een beter doelsaldo.  Winnen moest dus! Reuver bleek zeker de eerste helft een goed voetballende ploeg. Neer kwam weliswaar op een 0-1 voorsprong maar Reuver was de bovenliggende partij met goed en snel voetbal. De 1-1 was logisch en verdiend. Of het door de hitte of door de zenuwen kwam, het Neerse spel was wat slapjes. In de rust werd iedereen bij de les geroepen en de 2e helft liet toch een agressiever RKSVN zien. De Neerse 1-2 viel eigenlijk uit het niets, maar Reuver oogde vanaf dat moment tamelijk machteloos. Het warme weer eiste zijn tol aan beide zijden en pijntjes over en weer resulteerden in nogal wat spelonderbreking. De waterzak maakte overuren. De 1-3 en 1-4 werden knap uitgespeeld en over de hele wedstrijd gezien was dit niet onverdiend. De titel lag voor het grijpen

Woensdag 17 mei C1-Day
Tegen Bieslo moest het dan gebeuren. Een puntje was voldoende maar iedereen wilde eigenlijk gewoon winnen. Goed weer en veel publiek zorgden voor een perfecte ambiance. Bieslo was wat laat door verkeersproblemen, maar pakte het sportief op zodat de wedstrijd toch nog bijna op tijd kon beginnen. In de eerste minuten zag het er goed uit voor het oranje legioen. Er werden enkele kansen gecreëerd maar niet gescoord. Dat gebeurde helaas aan de andere zijde. Bieslo bleek te beschikken over twee snelle en zeer handige aanvallers. Bij de eerste de beste tegenaanval lag de 0-1 in het netje. Een domper.  Voor het eerst sinds weken kwam er twijfel in het spel. Een soort dreigend Coolsingelsyndroom leek de Neerse benen te verlammen. Bieslo bleef gevaarlijk met snelle uitvallen en aan de andere kant wilde de bal er maar niet in. Gelukkig viel net voor rust uit een van de vele mogelijkheden de 1-1.

Maar ook vandaag weer na de rust een tegenstander die een versnelling terugschakelde of terug moest schakelen.  De bevrijdende 2-1 viel vrij snel en de ban en Bieslo leken gebroken. De 3-1 en 4-1 waren voor de statistieken. Een mooie avond met een gedroomd resultaat die werd afgesloten met een spetterend feestje waarvan de geur nog dagen in de RKSVN-accommodatie bleef hangen.