RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN A1 wint derby van Roggel

Geplaatst op: 20-10-2015 - 650 keer gelezen

Het was zaterdagmiddag, 14:00 uur. Het jeugdige elftal van Neer A1 was al vroeg aanwezig op onze thuishaven ’t Ligteveld. Met gespannen gezichten wachtten de spelers af wat hun coach, Sepp Heijnen, voor tactische plannen had bedacht. Een week lang hadden beide teams ernaar toe geleefd en eindelijk was het moment daar. De dag van de derby tussen RKSVN A1 en ROGGEL A1 was aangebroken. Het eerste elftal van Neer had de week ervoor al het goede voorbeeld gegeven van hoe je onze westerburen moest verslaan (Er werd met 2-3 gewonnen in Roggel).

De echo van het eerste fluitsignaal van de wedstrijd was nog maar net uitgeklonken of Roggel, dat begon met een 433-opstelling,  peerde de bal vanuit de aftrap hard naar voren. Wat begon als een veelbelovend begin eindigde in een ingooi voor Roggel dichtbij de cornervlag. De toon was gezet en de Neerse defensie was meteen bij de les. De 442-opstelling die trainer Sepp het veld op had gestuurd had het grootste gedeelte van de eerste helft geen kind aan de bezoekers. Een schot van centrale middenvelder Thijs Verheijden eindigde op de paal in de rechterbovenhoek. Zo eindigde meerdere kansen onbenut, totdat diezelfde Thijs te veel ruimte kreeg en met veel gevoel een splijtende steekpass aflegde op aanvaller Chris Frenken. Oog in oog stond hij met de keeper, maar koelbloedig dat hij was behield hij het overzicht. Er volgde een zogeheten ‘swetty’ pass op Joey Saelmans en deze werkte de bal in de touwen. 1-0… Het werd onrustig, spelers zochten excuses bij de ambitieuze jonge scheidsrechter en claimde vele malen dat hij een situatie onjuist beoordeelde. De ene keer meende zij een zogenaamde handsbal te zien en de andere keer overtreding. Het was tegen het einde van de eerste helft toen linkerverdediger Sjoerd Gorissen van Neer vanuit eigen helft een hoge bal de vijandige 16 meter in werkte. Thijs V. nam de bal aan op zijn borst en legde de bal klaar voor de goed vrijgelopen Topscorer Chris F. Weer behield hij de rust en gaf de bal af aan de vers ingebrachte Lars Segers die de bal netjes achter de doellijn werkte. 2-0… Een Goude wissel van de o zo ervaren succescoach van de thuisploeg.

De tweede helft was al een tijdje onderweg toen Roggel een hoekschop werd toegekend. De bal werd hard op heuphoogte voorgegeven en werd niet getoucheerd door 4 koppeltjes van spelers. Hier profiteerde de rechtsvoor van Roggel Jocelyn Timmermans van en zette de 2-1 op het scorebord. De spanning was terug in de wedstrijd, want hoe zou RKSVN deze tegenslag verwerken? Daar wist de trainer wel een antwoord op, zijn elftal had een positieve impuls nodig… een bruinharige gekrulde afro impuls wel te verstaan. Neer had lang alles gegeven en van deze vermoeidheid wou Roggel maar al te graag profiteren. Aanvoerder Gerald Scheres, aan Neerse zijde de oudste op het veld met de meeste ervaring, ruimde achterin keurig alles op en gaf zelfs een bruikbare lange bal richting Johannes Hubertus Dorssers. Als een Usain Bolt met de bal aan zijn voet schoof hij de bal langs de Roggelse sluitpost en het gat was geslagen. 3-1. De zwartwit gestreepte probeerde er te vergeefs nog wat van te maken maar de stand bleef onveranderd en de 3 punten bleven in Neer. 90 minuten lang waren de vriendschappen aan de kant geschoven, maar tijdens de derde helft, onder genot van een vers getapt Lindeboompje werden deze weer opgepakt.