RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 5 - Laar 6

Geplaatst op: 30-05-2022 - 795 keer gelezen

Afgelopen zondag stond de laatste thuiswedstrijd voor ut viefde op het programma. Het jeugdige elftal van Laar 6 was de tegenstander. Op papier zou dit een niet al te lastige klus moeten zijn, met maar 6 punten en 116 goals tegen bezette ze plek 10 van de ranglijst. Na het noteren van de telaatkomers, Michel vd B, Tom B., en Noud W., kon er 10 minuten voor aanvang eindelijk gestart worden met de warming up. Laatstgenoemde had namelijk ook de shirts.

Doel: Tom
Achterhoede: Nikki, Roel, Niels
Middenveld: Thijs, Goof, Mathijs, Ramon
Aanval: Paul, Lars, Jolle

Na lange tijd eindelijk ook weer eens een volle reserve bank, Noud, Michel, Chris, Eric en Bart! Klaarblijkelijk wil de stand van de ranglijst niet zoveel zeggen, in tegenstelling tot wat gedacht waren de mannen van Laar erg fanatiek en beweeglijk. De eerste speldenprikken werden dan ook door de uitploeg uitgedeeld. Neer werd teruggedrongen en kwam niet echt aan voetballen toe. Na ca. 5 minuten beloonde Laar zichzelf dan ook door een terecht gegeven penalty te benutten. RKSVN 5 schrok wakker en herpakte zich. In korte tijd werd met fraai combinatievoetbal 4x gescoord. Neer verzaakte de genadeklap uit te delen en de score verder uit te breiden. Mogelijkheden waren er meer dan voldoende. Ramon die strijdt voor de felbegeerde prijs als clubtopscoorder kwam vandaag maar niet tot scoren alsook Jolle die erachter kwam dat het hebben van een uitstraling van een geweldige spits iets heel anders is dan dit ook daadwerkelijk zijn. Mogelijkheden voor open doel werden vakkundig om zeep geholpen ofwel gepareerd door de atletische keeper van Laar.

Na rust werden Nikki, Niels en Thijs vervangen. Wellicht wilde de trainer wat meer snelheid in het team brengen. Zojuist genoemde zijn normaliter al de snelste niet, maar met de pijntjes van het buurtvoetbal in de benen is het helemaal een kansloze zaak. Jolle wijzigde zijn positie van spits naar laatste man. Chris en Bart W. versterkte de aanval, Michel het middenveld, en Noud W. verzwakte de verdediging. Heel even leek het erop dat al deze wijzingen niet gunstig uitpakte, want Laar wist meteen enkele keren te scoren waardoor het nog even spannend leek te worden (4-3). Maar net zoals in de 1e helft herpakte Neer zich en zette uiteindelijk de einstand op 10-5. Helaas zal na dit seizoen RKSVN 5 niet meer kunnen beschikken over kwaliteiten van Lars, Bart en Eric. Uiteraard werd voor deze mannen 5 minuten voor tijd een publiekswissel ingezet. Bart die verruilt zijn voetbalschoenen voor een renfiets, Lars wil zich volledig gaan concentreren op zijn carrière bij zijn werkgever, en Eric hoopt met stoppen eens een week pijnvrij door het leven te kunnen. Heren bedankt voor alle inzet, en RKSVN 5 zal jullie missen!!