RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 5 - LEVEROY 2

Geplaatst op: 29-09-2021 - 604 keer gelezen

En toen stond afgelopen zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma! Na het zien en spelen van de oefenwedstrijden was trainer Thijs tot de conclusie gekomen dat het team met een 3-4-3 opstelling prima voor de dag kwam. Door een aantal afmeldingen was de trainer de hele week bezig geweest om een gebalanceerde selectie samen te stellen. En dat lukte. Met maar liefst vijf gastspelers, Loy, Mats, Matthijs, Roy en Tom was de 14-koppige selectie compleet.

Toen om 9.00 uur de koppen daadwerkelijk werden geteld bleken er twee personen te missen. Noud en Nikki waren afwezig. Noud lag zijn roesje nog lekker uit te slapen, terwijl Nikki in al zijn enthousiasme appjes van een paar weken geleden las en dacht dat we vanuit Sjaen naar 'n uitwedstrijd gingen... Toen hij halverwege de heldenseweg tot de conclusie kwam dat we toch echt in Neer moesten voetballen, was de wedstrijd al begonnen.

De opstelling was als volgt: Tom Niels-Bart-Michel Erik-Thijs-Ramon-Roy Chris V.-Loy-Matthijs Vanaf de eerste minuut zette 't vijfde de tegenstander vast en begon de kansenregen. Voetballend werd de tegenstander zoek gespeeld door steeds de vrije man te vinden, alleen de eindpass of afwerking was niet optimaal waardoor de keeper van Leveroy een aa tal keren redding kon brengen. Ramon zorgde voor de 1-0 na een afstandschoten dat over de keeper zeilde. Met een pegel van Bart werd 't 2-0. Na een goede actie van Erik, tikte Loy 3-0 binnen en met een lob over de keeper maakte Ramon 4-0. Enkel de exotische parel in de voorhoede van Leveroy kon voetballend mee en maakte een aantal mooie acties, maar steeds stond 't verdedigend goed om een tegentreffer te voorkomen.

In de tweede helft maakten Mats en Nikki hun opwachting en werd weer gestart met prima positiespel. Loy maakte 5-0 en Ramon 6-0. Dat Leveroy in blessuretijd nog 6-1 maakte deed niets af aan de goede prestatie. Noud kon het laatste fluitsignaal nog net horen toen hij met zijn tas kwam aanfietsen. Voetballen deed hij niet meer, douchen, 'n rondje geven en kaarten wel.

Een prima eerste competitiewedstrijd die (net als de gratis rondjes bier) smaakt naar meer. Loy, Mats, Matthijs, Roy en Tom bedankt en we hebben jullie nummers!