RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 5 - Helden 8

Geplaatst op: 12-10-2020 - 879 keer gelezen

Na de kleine deceptie van vorige week tegen Heytse stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Helden 8 op het programma. Dat de trainer fan is van PSV is bekend, maar dat hij de speelstijl van PSV vandaag ook wilde kopieren kwam voor het 5e als een verrassing.

Hoog druk zetten op de bal, constante pressie en elkaar overlappen waren termen die de revue passeerde.
De startopstelling was als volgt:

Keeper: Jolle Mvogo
Verdediging: Loek Viergever Erik Teze Michel Boscagli Roel Dumfries
Middenveld: Chris J Gakpo Thijs Rosario Noud Ihattaren
Aanval: Chris V Malen Lars Gotze Ramon Zahavi
Wissels: Nicky Hendrix Niels Sadilek Sep Madueke

Nadat Helden 8 met de Championsleague tune het veld heeft betreden wordt onder leiding van de altijd prima fluitende Piet afgetrapt. De trainer had aangegeven dat er voor de verdediging van RKSVN een cruciale rol was weggelegd bij de tactiek van drukzetten en dit wordt met verve uitgevoerd door de nooit verzakende Loek Viergever, steeds beter op elkaar ingespeelde centrale duo Erik Teze en Michel Boscagli en de onverzettelijke strijder en oudgediende Roel Dumfries. Ook Noud Ihattaren mag in de basis beginnen. Heel Neer weet wat voor een geweldig talent Noud Ihattaren is. Na de vakantie is hij natuurlijk niet helemaal fit aan de competitie gestart (vakantiekilo's), maar vandaag staat hij weer als 1e alleen op het veld voor de warming-up inclusief balletje hooghouden a-la Maradonna. Tweebenig, overzicht, startsnelheid, hij heeft het allemaal.

De hele staf van RKSVN 5 geeft hem het vertrouwen wat hij nodig heeft, zodat RKSVN nog jaren van dit voetbaltalent kan genieten. Vanaf het begin worden de taken goed uitgevoerd, de bal wordt altijd direct vooruit gespeeld en de vrije man op het middenveld gezocht. Binnen 10 minuten staat de 2-0 dan ook op het scorebord door een lobje van de overal scorende Ramon Zahavi en schot van Thijs Rosario dat houdbaar lijkt voor de keeper. Helden 8 loert op de counter en nadat Lars Gotze de bal verspeelt op het middenveld wordt RKSVN in de omschakeling verrast, 2-1. RKSVN zet direct aan en Lars Gotze maakt zijn fout snel goed door een aanval over meerdere schijven prima af te ronden, 3-1. De wereldklasse van Lars Gotze spat er nog steeds van af. Hopelijk blijft hij wedstrijdfit en blijft zijn vetpercentage binnen de perken zodat hij dit jaar van grote waarde kan zijn voor het 5e.

Het balbezit en het overwicht blijft voor RKSVN en de conditioneel ijzersterke captain Thijs Rosario blijft de ballen opeisen en maakt zijn 2e en 3e van de ochtend. Samen met Chris J Gakpo een tandem op het middenveld met veel loopvermogen. Het overlappen en de aanvallende impulsen van de verdediging zorgen ervoor dat Loek Viergever vrije doortocht krijgt maar in de 1 op 1 met de keeper schiet hij ietswat wild over. Lars Gotze prikt nog een doelpuntje mee waardoor we met een prima 6-1 voorsprong gaan rusten.

Na rust maken Nicky Hendrix, Niels Sadilek en Sep Madueke hun opwachting. RKSVN zakt iets meer in en Helden voetbalt wat meer mee. Nicky Hendrix brengt flink wat pit en flair in het spel van RKSVN en na een dieptepass op Chris V Malen is het de flitsende buitenspeler die er 7-1 van maakt. Niels Sadilek, de joker van het elftal die op elke positie inzetbaar is, zorgt er op de linkerflank samen met de beresterke Sep Madueke voor dat Helden 8 geen moment rust krijgt. Jammer dat de afwerking van Sep Madueke net niet zorgt voor de volgende RKSVN treffer. Keeper Jolle Mgovo, waarvan we weten dat hij een super lijnkeeper is, maar ook voetballend steeds beter de juiste oplossing zoekt, heeft een rustige ochtend maar laat toch nog even van zich horen door de mannen op scherp te zetten. Het slotakkoord is voor Ramon Zahavi die de 8-1 binnen schuift.

Een overwinning die (naast de lekkere flessen bier na de wedstrijd) smaakt naar meer! Hopelijk mogen we van de overheid over 2 weken aantreden voor de derby tegen Roggel 5... Scoreverloop: 1-0 Ramon 2-0 Thijs 2-1 Helden 3-1 Lars 4-1 Thijs 5-1 Thijs 6-1 Lars 7-1 Chris V 8-1 Ramon