RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 5 - Haelen 4

Geplaatst op: 28-09-2020 - 886 keer gelezen

Door: Ramon Berben

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na twee wedstrijden te hebben gevoetbald in de zon is het vandaag herfstachtig weer. Iedereen is op tijd en door afmeldingen van Jolle T. en reservekeeper Roel H. heeft trainer Thijs een opmerkelijke vervanger weten te strikken. Niemand minder dan Tom Berben, die aan zijn 2e voetbaljeugd is begonnen, zal vandaag ons doel verdedigen.

Tijdens de warming-up kijken we onze ogen uit, het 4e team van Haelen maakt een wel erg fanatieke indruk... Loek J. is terug van vakantie en met 2 wissels starten we tegen Haelen. Vanaf het begin bepaald RKSVN het tempo in de wedstrijd en dat is niet hoog genoeg om uitgespeelde kansen te creëren. Ook de afstandschoten missen snelheid en met name richting. Haelen komt er af en toe snel uit, maar de verdediging verdedigt fel op de bal waardoor kansen uitblijven. Een verdwaald schot van Haelen gaat voorlangs. Een voorzet wordt via Bart W. door Ramon B. ingeschoten, maar Haelen krijgt op de doellijn hulp uit onverwachte hoek. Noud W. houdt de bal tegen en voorkomt de voorsprong van RKSVN. .. Een reflex noemt Noud het zelf, de rest van het team houdt het op een combinatie van alcohol in het bloed en slaaptekort ;-).

Na een half uur spelen krijgt RKSVN een vrije trap van de goed leidende scheidsrechter Piet Emonts. Thijs krult de bal netjes langs de slecht opgestelde muur en tekent voor de 1-0. Dit is ook tevens de ruststand. Na rust hetzelfde spelbeeld. Een corner van RKSVN, die Erik H. nu eens niet met zijn linker- maar rechtervoet neemt, beland via de schouder van Ramon B. in de rechterhoek. 2-0 voor RKSVN. Het spel is van beide kanten niet hoogstaand en de wedstrijd kabbelt naar het einde. Net voor tijd wel nog een hoogstandje wanneer een aanval via meerdere spelers voor de voeten van Erik H. beland en hij de bal prachtig over de keeper van Haelen puntert/lobt. Dit is ook direct het einde van de wedstrijd. 3-0 en mede koploper met 6 punten uit 2 wedstrijden.

Dank aan Tom Berben die na 5 jaar weer een veldwedstrijd keepte en een foutloze wedstrijd speelde. Scoreverloop: 1-0 Thijs 2-0 Ramon 3-0 Erik