RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 4 verliest van Leeuwen

Geplaatst op: 02-12-2021 - 665 keer gelezen

Door: Pim Geelen en Wesley Saelmans

Door afmeldingen van een aantal clowns heeft circusdirecteur Rick ons -de tijgers van het 6e- gevraagd om zijn circus Luijten en Kornuiten te versterken. We stonden dus op zondagmorgen om 9.30 klaar in de tent van ome Tinus. Vanuit hier gingen we met onze pipowagens richting Roermond, daar was een nieuw mooi circus geopend, namelijk Circus Hinzen. Zij hadden 3 Leeuwen!

Alvorens de voorstelling kon beginnen bleek dat we ietwat te vroeg onze plekken op de eerste rang hadden ingenomen. Hierdoor hebben we het reeds aanwezige publiek even opgewarmd middels een prachtig klapconcert. Dit was ook via de socials van RKSVN te volgen, de dompteur heeft dit schouwspel namelijk geheel opgenomen en verspreid.

De eerste helft van de voorstelling was erg leuk! Het programma was als volgt:

Acrobaat: Rob

Beren: Bart, Pim, Thijs B, Jens

Trio van paarden: Mark, Ton, Lars

Clowns: Wesley, Martijn

Gorilla: Nino

Achter de schermen: dompteur Daan, vrouw met baard Loek, sterkste man Thijs W, man met langste neus ter wereld Rutger, man met bril Collin en circusdirecteur Rick

In de pauze werden de warme versnaperingen onder het genot van een 1-0 voorsprong (clowntje Wesley wist een mooi balletje van pony Mark binnen te knallen) van harte genuttigd.

De tweede helft van het programma liep door toedoen van de 3 leeuwen compleet uit op een chaos. Bijtwonden her en der en bij RKSVN 4 zat de schrik er behoorlijk in. Acrobaatje Rob wist zijn performance nog even hoog te houden met hulp van het vangnet, maar helaas greep hij de laatste 2 trapezes volledig mis, waardoor het massaal aanwezige publiek teleurgesteld naar huis moest vanwege een 2-1.

Achter het grote rode doek was er wel nog de uitreiking voor performance van de avond. Ik (clowntje Wesley) werd door acrobaatje Rob uitgereikt tot man van de avond. Vanwege de afgelaste shows in de aankomende periode mag de bijbehorende trofee ook enkele weken in mijn pipowagen vertoeven.