RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 4 dokt lekker aan

Geplaatst op: 05-10-2020 - 1304 keer gelezen

Door: Ton Scheres

Sergeant-majoor Frenken was op deze frisse zondagochtend weer vroeg uit de veren om zijn gebruikelijke workout te doen met de handjes plat op de grond en zich van een piekfijn ontbijtje te voorzien. Gedienstig als hij van nature is heeft hij zich voorgenomen om ondanks zijn blessure een aantal belangrijke taken op zich te nemen. Zo pakte hij onder andere de functies op van commandeur van onze oppervlagofficier, chauffeur van de infanterie, bevoorrading en transportcommando, muziekboxmaarschalk en generaal van de goaltune. Om zijn krijgstroepen goed voor te bereiden op de missie van vandaag was sergeant-majoor Frenken dan ook vroeg bij Sjaen om hofmeesteres Truus te controleren of de koffie niet te sterk of te slap was. Toen de soldaten allemaal gearriveerd waren en hun koffie of thee op hadden werd iedereen gesommeerd richting Herkenbosch te marcheren waar onze tot de tanden bewapende vijand ons stond op te wachten.

Na de onbeslist beëindigde veldslag van vorige week tegen Sportclub Irene 12 stond er voor ’t veerdje namelijk weer een pittige opponent op het programma voor de oranjehelmen uhh hemden, namelijk de goed getrainde jugend van SVH ’39 4. Als muziekboxmaarschalk zorgde sergeant-majoor Frenken voor goede beats in de kleedbarakken en ook de verzoekjes van soldaat Adams werden met vreugde ontvangen. Na een gepeperde speech van Generaal Luijten, als altijd aangevuld door zijn trouwe Luitenant-Generaal Van Knippenberg en Stratego-Amateur Scheres waren de manschappen optimaal geprepareerd voor de Slag bij Herkenbosch.

De slag zelf werd in de volgende formatie aangevangen:

Kogelvanger: Thijs Bex
Defensie: Jack Geenen, Stefan Nijssen, Rick Luijten, Yorrick Nijssen
Loopgraven: Collin van den Berken, Mark Bex (veldmaarschalk), Ton Scheres
Granaatwerpers: Jordy Adams, Nino Sarkol, Martijn van den Berken
Hulptroepen: Daan Metsemakers, Loek Theelen en Rutger van Knippenberg

Al snel bleek dat onze ‘inval-kogelvanger’ Thijs een prima dag had, want in de 6e minuut plukte hij een bal uit de kruising waarvoor door sergeant-majoor Frenken flink voor geapplaudisseerd werd. Ook vertelde hij op de bank tegen de hulptroepen dat hij en zijn kazernebroeders op eenzame avonden vaker ‘aandokken’. Om u de ranzige details te besparen verwijs ik u voor uitleg naar sergeant-majoor Frenken zelf. In de 29e minuut besloot soldaat Adams om een soloactie te maken en deze werd door soldaat M van den Berken vakkundig gekilld, 1-0. De vijandige troepen kregen in de 45e minuut zelfs de absolute genadeslag door weer een prachtige solo van soldaat Adams een een loopactie van soldaat Scheres die door soldaat Sarkol met een granaatwerper richting de kruising tot doelpunt gepromoveerd werd. 2-0 waarna staakt-het-vuren werd ingevoerd. Tijdens staakt-het-vuren werden de hulptroepen gesommeerd om zich klaar te maken indien het geval er soldaten zouden sneuvelen.

Nadat het staakt-het-vuren weer werd afgekondigd bleken de Herkenbosche soldaten stevige proviand tot zich hebben genomen en een golf aan bombardementen werd door onze kogelvanger onschadelijk gemaakt. In de 50e minuut was een vijandig schot echter te machtig voor Thijs en hij moest zich gewonnen geven, 2-1 door Jack Kraai. De Neerse soldaten weigerden echter te capituleren en in de 52e minuut was het soldaat Adams die ditmaal als afmaker fungeerde, 3-1. Veldslag beslist. Soldaat Metsemakers die tot de hulptroepen behoorde vond dat de vijand ook echt afgeslacht moest worden, na een slimme inworp van soldaat Adams en een mooie assist van soldaat Metsemakers was het Veldmaarschalk Bex die afrondde, 4-1. Na een wereldsteekpass van soldaat Scheres rondde daarna soldaat Metsemakers zelf vakkundig af, 5-1 waardoor vijand verslagen was en de Slag om Herkenbosch definitief in het voordeel van de Neerenaren was besloten.

Sergeant-Majoor Frenken nam de bijbehorende 3 punten mee in de bolderkar en de overwinning in deze veldslag werd -onder het genot van de nodige versnaperingen- gevierd door vrijwel alle soldaten, met uitzondering van de Haelense infiltranten.

Gezien de momenteel geldende coronareglementen moeten wij de trouwe supportersschare helaas teleurstellen, we zullen het volgende week -thuis tegen DFO’20 7- helaas zonder hen moeten doen, maar we kunnen ze gelukkig wel middels een wedstrijdverslag op de maandag op de hoogte stellen van onze prestaties.