RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 4 - RKSVN 6 Suprieeees!

Geplaatst op: 16-09-2022 - 659 keer gelezen

Soms heb je van die dagen dat je het team graag wil verrassen, zo dacht ook de trainer.
En dan is een willekeurige zondag tegen RKSVN 6 de beste gelegenheid.

Het team kwam bij elkaar in de kantine en het feestje van ’t Graotekoeër op zaterdagavond had er niet te hard ingehakt bij de mannen van ’t veerde. Wat een geluk! Iedereen keek fris uit zijn oogjes, zelfs Loekie T!
Op het signaal van de trainer en leider ging iedereen naar het lokaal. In het midden van het lokaal stond een grote doos, wat zou dat toch zijn dachten velen.

De trainer schraapte zijn keel en had niet 1 maar wel liefst 2 verrassingen in petto. Verrassing 1 werd geroepen en daar verscheen uit de douche niemand minder dan Jean-Paul “Seana Paul” Otten en gelijk daar achteraan kwam verrassing nummer 2 uit de doos gevlogen!! Het was Wum van Ratingen , hopsaaaa!!! Het hele team was in shock door deze geweldige onthullingen!!!! De trainer had door de afwezigheid van een aantal spelers uit de diepste krochten van de geschiedenis van RKSVN oud-spelers weten te ritselen. Later hierover meer..
Ow en natuurlijk niet de vergeten Jantje V was er ook nog eens gezellig bij, kijken of die nog iets met een bal kon!

Nadat iedereen zich had omgekleed kon er aan de warming up worden begonnen en kraakte en piepte het bij de “nieuwe” krachten.. maar ook bij een aantal ervaren spelers kon een beetje WD-40 geen kwaad.

Om precies 10:37 ging de wedstrijd van start.
Met in de goal Rob, achterin was het de taak om de ballen tegen te houden voor Thijs, Loek, Rick en Yorrick. Op het middenveld waren Mark, Ton en Captain Willem de mannen. Voorin mochten Jantje Jordy en Rutger het laten zien.

Na een minuut of 6 spelen krijgen we de eerste kans op een goal, maar helaas werkt Ton deze kans om zeep. Ook lijkt het erop dat de keeper van het 6e een cursus vissen heeft gehad tijdens de zomerstop. Rond de 13e minuut gaat veteraan Jantje op solo tour en speelt uit medelijden met de tegenstander de bal maar over de achterlijn.
In de actie hierna geeft Thijs een wondervoorzet maar Jordy komt net een neuslengte te kort om deze binnen te knikken.
De eerste echte doelpoging komt in minuut 32 door niemand minder dan onze Willem, met zijn linkerbeen knalt hij een bal vanaf een meter of 20 net over de goal.
Net voor rust krijgen we nog een kans uit een corner en stuit Loek net op het gespierde been van Pim Geelen.

In de 2e helft blijven Jordy en Jantje even buiten de lijnen en komen Hubertus en Seana Paul hiervoor in de plaats. Het debuut van onze eigen Messi Ferguson wordt met luid applaus begeleid.
In de 47e minuut krijgen we door een inschattingsfout van de verdediging een tegendoelpunt. Jammer!
Toch lijkt het erop dat we meer kansen krijgen, zeker door de dreigende snelheid van Hubertus. Echter weet hij net niet de kansen af te maken en wanneer hij in de 66e minuut de bal aflegt op Mark, weet hij de paal te raken. Shit! Het zit ons niet mee. Het 6e profiteert hiervan en weet ons op de 0 te houden. Maar daar komt in de 70e minuut een eerste blijk van het grote talent van Jean Paul, hij speelt 2 man voorbij, maar ook hij krijgt de bal niet tussen de palen. Wel heeft hij hiermee een plekje mee in de harten van de rest van de mannen van het vierde verdiend. In diezelfde minuut moet ook Willem het veld verlaten met een krampje. Natuurlijk ook voor hem een luid applaus voor bewezen diensten.
Of het aan de wissel van Willem heeft gelegen of vermoeidheid van de rest van het team zullen we nooit weten, maar bij de 2e kans van de dag voor het 6e was het helaas toch weer raak. 0-2
Dan probeert de trainer het maar zelf met een afstandschot wat net over de kruising vliegt.
Daarna krijgen we het spektakelstuk van de wedstrijd nog met een rush op zijn Messiaans (Ferguson) van onze debutant Jean Paul, hij kapt vakkundig 3 man uit, maar daarna vergeet hij de bal voor te leggen. We verwachten wel dat hij hiermee zijn lidmaatschap veilig heeft gesteld.
Het was een dag vol verrassingen, kleine teleurstelling, maar vooral veel doucheplezier met de 3 geweldige gepresteerde invallers. Jan Jean-Paul en Willem nogmaals bedankt! En we zien jullie graag nog een keer terug!!!