RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 4 (6) - (3) HEBES 3

Geplaatst op: 15-11-2023 - 272 keer gelezen

Niet al te fit kwamen de mannen van ‘t 4e om 09:30 bij elkaar om een potje te ballen tegen HEBES 3. De 11vande11e van de dag ervoor was bij een aantal spelers duidelijk zichtbaar, maar ook hoorbaar (Mathijs K). Gelukkig was er een verrassing van Social Media lid Nadine S. voor de mannen om de eerste vrieskou van het jaar tegen te gaan in de vorm van 7 warme dekentjes voor de bankzitters. Natuurlijk kon ook de uiterst motiverende presentatie van Lars ‘dae keeper is miene ex-sjoean pap’ Janssen (met ook motiverend beeldmateriaal van Quinn, Collin, Bart en Mark) voorafgaand aan de wedstrijd niet ontbreken.

Dat de dag ervoor de 11devande11de was, was ook in het spelbeeld in het begin van de wedstrijd terug te zien. De mannen beginnen slapjes aan de wedstrijd maar gelukkig was keeper Rob V. wel goed uitgerust door in de eerste 5 minuten al 3 goede reddingen te verrichten. Helaas mocht dit niet baten gezien ‘t 4e al snel op een 0-2 achterstand komt. 

Maar, ‘t 4e zou ‘t 4e niet zijn als ze zomaar over zich heen lieten lopen. De motivatie en drive zit er altijd goed in bij dit team en ook dit maal laten ze de kopjes niet hangen. In de 22e minuut besluit E.D. van HEBES de mannen zelfs een handje te helpen door de bal in eigen doel te koppen, 1-2. Precies 10 minuten later komt ook de 2-2 op het scorebord te staan. Door een goede vooractie van Gerald S. komt Tim V. vrij en schiet de bal geplaatst in de linkerhoek. 

Na dit overtuigende kwartier komen daar toch de carnavalsfratsen weer naar boven. Mathijs K. doet zijn kenmerkende actie door weer eens onder de bal door te koppen, en Gerald S. schiet voor open doel over de bal heen, waarna hij de bal op Hub D. wil spelen maar deze te druk bezig is met de andere kant op kijken uit frustratie. Een grote gemiste kans om de comeback rond te maken.

Toch komt deze comeback er wel doordat in de 42e minuut deze op het bord wordt gezet door een indraaiende vrije trap van Joos W. 3-2! Het worden een knotsgekke 3 minuten voor rust waar 3x in wordt gescoord. In de 43e minuut viel de 3-3 en in de 45e minuut scoort Gerald de 4-3 door de keeper voorbij te spelen en dit maal de bal wel in open doel te schieten.

In de 2e helft is deze keer vanaf de eerste minuut ‘t 4e de bovenliggende partij en blijkt trainer Rick een tactische meesterzet te hebben uitgevoerd. Hij brengt Stef S. als verse kracht in en geeft hem de wijze woorden mee dat hij 2 goals moet maken. 

Dit laat Stef zich geen 2x zeggen en volgt de tactische woorden van de trainer meteen op. Stef staat pas 11 minuten in het veld (toeval na de bijzondere dag van gisteren?) en hij heeft zijn taak al voldaan. Een mooie volley in de rechterbovenhoek en een goed uitgespeelde goal zorgen voor een 6-3 stand op het scorebord.

Hierna gebeurd er niet veel totdat de verdedigers van ‘t 4e vijf minuten voor tijd besluiten zich van hun hardste kant te laten zien. Zo gooit Brian R. koste wat kost zijn lichaam (maar vooral zijn gezicht) in de strijd om een doelpunt te voorkomen en denkt ook Sander B. dat hij zijn dribbelsolo met zijn hoofd dient af te maken. Deze actie resulteert echter in een bezoekje naar het ziekenhuis en naar de ‘oh zo gewilde’ 2 minuten speeltijd van team psycholoog Jelle G.