RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 3 speelt gelijk (2-2) in de strijd om het vat tegen EMS 1

Geplaatst op: 13-04-2023 - 399 keer gelezen

De mannen van ut 3e mochten voor een keer om 12:30 uur aantreden in plaats van  10:00 uur, wat erg gelegen kwam na de heftige paasdag bij Sjaen. Desondanks was er toch 1 telaatkomer en was het 1e rondje ???? alweer binnen.

De wedstrijd begon goed en gedurende de eerste 10 minuten was ut 3e de bovenliggende partij maar wist niet echt iets dreigends te creëren. Daarna begon EMS wat meer het hef in handen te nemen en kwamen hier en daar wat dreigende uitbraken, maar de verdediging van ut 3e stond als een huis en hield deze uitbraken goed onder controle. 

Ruststand 0-0.

Ook in het begin van de tweede helft werd er door beide teams goed gevoetbald. Het spel was redelijk in evenwicht toen ut 3e voor een uitbraak kwam te staan. Een vroege lage voorzet aan de rechterkant komt niet aan maar door de alertheid van Tim wordt de bal opgepikt en naast de keeper in de rechterhoek geschoten, 1-0! Het team barst los, het hupje van Tim is aanwezig en de kans om een vat bier te winnen komt steeds dichterbij. 

Met deze 1-0 stand besluit ut 3e wat terug te zakken om zo de voorsprong te verdedigen. EMS begint meer kansen te krijgen maar door de volle strijdlust van al onze 11 spelers wordt er goed verdedigd. Toch slaagt EMS er op een gegeven moment in om te scoren. Stand 1-1, helaas.

Niet heel lang hierna moet EMS 10 minuten met 10 man gaan voetballen omdat een speler van EMS de gele prent van de scheidsrechter mag ontvangen. Deze speler leek het verstandig om een vrije trap op hun helft opzettelijk tegen Stef aan te rammen die 1 meter verderop stond. Helaas wordt hier geen gebruik van gemaakt en krijgt EMS nog geen drie minuten later een penalty omdat uithelper en tevens erg solide Per per ongeluk de bal tegen zijn arm aan krijgt. De penalty wordt benut en zo komt ut 3e op een 1-2 achterstand te staan.

Met nog maar zo’n 5 tot 10 minuten op de klok gaat ut 3e alles op alles gooien door 2-4-4 te gaan voetballen. Hierdoor zorgt ut 3e voor veel dreiging en in de allerlaatste minuut wordt vanaf de middencirkel de bal naar voren geschoten door Paul. De tot spits getransformeerde Spekkers neemt de bal op de borst aan en legt deze aan de linkerkant van de zestien klaar voor Stef. Deze denkt niet na en schiet de bal met zijn linker strak rechts onder in de hoek. 2-2! De ontlading is weer groots en met nog maar 2 seconden op de klok weet ut 3e een zwaarbevochten maar verdiende 2-2 eindstand binnen te slepen. Geen vat bier voor ons helaas, wel een uitslag waar Irene 5 erg blij mee is????.

Het was een spannende pot met veel strijdlust waarbij alle spelers van ut 3e tot MOTM bekroond mogen worden????. Heren van ut 6e, bedankt voor het uithelpen????.