RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 3 – RKSVN 4

Geplaatst op: 31-08-2021 - 613 keer gelezen

De eerste oefenwedstrijd van 3 in de vorm van een mini-toernooi stond voor de boeg voor onze trainert. Weken naartoe geleefd samen met z’n volledige technische staf, diverse trainingen erop losgelaten, tactieken uitgedacht en zo de mannen van het 4e klaargestoomd.

Waar de wedstrijd dan ook pas om 10:30u begint, waren de mannen van ’t Veerde ook al vroeg uit de veren en waren de eerste al om kwart voor 9 op het sportpark. Onder het genot van een theetje of koffietje werd er gestart. Waar vervolgens de trainert en de leidert voor het team de shirtjes klaar legt. Daarna tactische bespreking onder leiding van El Tactico Sjierrez. Alle neuzen (de één wat groter dan de ander) weer de zelfde richting uit en dit werd afgesloten met een goede en degelijke warming-up.
Waar de mannen van het 3e nog enkele spelers miste werden deze aangevuld door steunende leden, spelers van het 6e, 5e en ook spelers van ons eigen team. Dit alles om de wedstrijd door te kunnen laten gaan en toch een gedegen oefenpot te kunnen spelen. Zo moesten wij routiniers Tonnie en Jack uitlenen.

Onder leiding van de nóg huidige voorzitter Piet werd de wedstrijd begonnen en moesten de 11 in het veld toch nog even wennen aan het echte werk en werden er al gelijk wat kansjes weggegeven aan de spelers van coach Borgers. Gelukkig hebben we de man die bijna alle ballen pakken kan in de goal staan en weet hij de kansen te keren. Totdat er op een erg gevaarlijke plek een vrije trap wordt gegeven, deze wordt dan ook benut en mooi in de hoek gekruld door Mattie P. 1-0
Deze wake-up call kwam wel even binnen en er moest toch weer gewoon “gevoetbald” worden!
Waar we daarna ook weer meer balbezit kregen, kwamen de kansen ook steeds meer en meer.
Toch kwamen de echte doelpogingen pas in de tweede helft en was onze Bink van de Kink Jordy toch te goed voor inval-keeper Tom Berben, die toch een puike wedstrijd aan het keepen was. 1-1.
Met nog een halfuur op te klok werd het “geheime wapen” ingezet en kwam leider Rutger de linies in voor het tij te keren. Na een perfect ingestudeerde korte kurner met Loek kwam de bal via Rutger bij Jordy in de voeten die na een paar kapbewegingen zijn tegenstander het bos instuurde en de bal voor de 2e keer achter Tom wist te schuiven en als resultaat de voorsprong voor ons 1-2.
Onze snelheid voorin heeft uiteindelijk parten gespeeld voor een bijeengeraapt, maar klasse spelend 3e, en werd ook besloten door onze aanwinst Huub die een voorzet op de voeten van een van de verdedigers (namen worden niet genoemd vanwege privacyredenen/schuldgevoel) schoot en Tom deze niet kon stoppen. 1-3.
Op naar 12 september voor onze volgende wedstrijd tegen RKSVN 6, wat ook een mooie voetbalpot belooft te worden.

Na de winst hebben we dit nog met alle teams gezellig gevierd in de kantine en is de eerste dobbelprijs ook naar de man of the match Jordy gegaan. Want deze man was deze wedstrijd niet te temmen!