RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint van hekkensluiter

Geplaatst op: 08-05-2018 - 679 keer gelezen

Op een zonnige zondagmiddag 6 mei heeft RKSVN 2 in eigen huis hekkensluiter Kwiek Venlo 5 met 5-1 verslagen. Net als de vorige ontmoeting (0-1 winst bij Kwiek) was het spel van de Oranjemannen niet om over naar huis te schrijven. Een kans om het magere doelsaldo van +10 verder op te krikken tegen de ploeg die met 1 punt én een doelsaldo van -59 laatste staat, werd zo niet gegrepen.

Al na enkele minuten kreeg Nikki de eerste goede kans, maar hij wist de bal er niet in te krijgen. Het schot van Siep belandde tegen de lat. Het dreigde een moeilijke middag te worden, toen oudgediende en gelegenheids-laatste man Ruud Emonts de bal tegen zijn hand kreeg en Kwiek dus een strafschop kreeg. Die ging mis; A-keeper Paul Verheijden zag dat de bal naast zijn doel verdween. Een aanval later, we schrijven iets na de 20 minuten, wist aanvoerder Roel Derks de score wel te openen. Hij scoorde op aangeven van Emiel: 1-0. Het was Siep die voor de 2-0 zorgde, op een voorzet van Nikki. Daarna was de hele Neerse voorhoede er doorheen (geen buitenspel!), Emiel was niet zelfzuchtig, en gunde het doelpunt aan Martijn: 3-0. Emiel en ook Lars Triepels kregen meer kansen om te scoren, maar slaagden daar in de eerste helft niet in.

Beide werden overigens in de rust gewisseld, omdat ze elders nog verplichtingen hadden. Roel werd ook eens rust gegund en zo kon het gebeuren dat de verlate Miel Wijnen ineens op de mid-mid-positie kwam te staan. En niet voor het eerst dit seizoen bleek deze toch verrassende move weer een gouden greep van het technisch duo.  Miel scoorde zowel het 4de als 5de doelpunt aan Neerse zijde, dit na assists van respectievelijk Nikki en invaller Jop. Tussendoor scoorde ook Kwiek nog: het schot was onhoudbaar voor Paul. Siep was lekker bezig aan de linkerkant, met diverse acties en hij schoot ook nog eens tegen de paal. A-speler Néke kreeg kansen om ook deze week te scoren, maar dat lukte nu niet. Zelfs Noud Becks had een uitstekende mogelijkheid zijn debuut bij ´Het Twiedje’ op te luisteren met een doelpunt… Dat mocht helaas niet zo zijn.

Het kan zowaar nog gaan spoken in deze klasse. De ongenaakbare koploper Helden 4 liep vandaag tegen een nederlaag aan bij MVC’19 4 (1-0) en blijft staan op 33 punten (uit 13). RKSVN 2 stijgt door naar 29 punten (uit 15) en kan de komende week, met overwinningen tegen Blerick (donderdag; thuis) en Helden (zondag; uit), zelfs de nummer 1 (tijdelijk) voorbij. En dan: weet je het maar nooit…