RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 2 wint topper tegen Rood Wit!

Geplaatst op: 09-11-2015 - 577 keer gelezen

RKSVN 2 heeft de topper tegen nummer 3 Rood Wit´67/Nyrstar 3 met 4-1 gewonnen. Daarmee komt de Neerse succesformatie op 22 punten uit 8 wedstrijden. Rood Wit lijkt af te haken in de titelstrijd en RKSVN slaat zo een dubbelslag op weg naar het felbegeerde kampioenschap!

RKSVN 2 begon de wedstrijd gemotiveerd en scherp. Geklungel in de verdediging van Rood Wit en goed doorzetten van aanvallers Erwin Suntjens en Hubertus Dorssers leidde al snel tot de eerste kansen van de wedstrijd. Doelpunten bleven vooralsnog uit. Rood Wit herpakte zich wat van de slechte start en het spelbeeld kwam meer in evenwicht. De gasten uit Brabant waren met name gevaarlijk door middel van enkele hoekschoppen en counters. RKSVN had toch iets meer het initiatief en kreeg diverse kansen via Tim Verheijden, Sep Vestjens en Jack Geenen. Het balspel was zeker aardig en minstens zo belangrijk: de beleving en focus was er vandaag volledig! Na een snelle aanval van Hubertus kwam RKSVN met twee man vrij voor de goal te staan. Buitenspel? Nee. En Erwin kon op aangeven van Hubertus de vrije bal inschieten: 1-0! Met die stand werd er ook gerust.

Net als de vorige wedstrijd werd er in de rust weer vakkundig gewisseld… Een paar minuten was de tweede helft bezig en het schot van invaller Yorrick Nijssen belandde – na een fabuleus overstapje van Rick Luijten – al in het doel: 2-0! De wedstrijd leek beslist. Ware het niet dat even later laatste man en aanvoerder Stefan Nijssen geblesseerd het veld moest verlaten en we dus toch weer even zenuwachtig werden… Yorrick ging een linie terug en loste ook dat prima op. Rood Wit kwam er bij een paar counters nog wel aardig door, maar Pim Franssen keepte een sterke wedstrijd. Voorin bleef het bij RKSVN draaien. Na een ongelukkige bal terug van Rood Wit kon Erwin profiteren en aanleggen voor de 3-0. Even later werd het ook 4-0, wederom door Erwin (hattrick). De assist was opnieuw van Hubertus (jaja…). Rood Wit mocht nog wat terugdoen met 4-1, en direct daarna werd afgefloten.

Nummer 2 HEBES speelde vandaag weer niet. HEBES heeft met 13 punten weliswaar 9 punten minder dan RKSVN, maar ook 3 wedstrijden minder gespeeld. RKSVN 2 kan nu daarom twee zondagen uitrusten en hopen dat HEBES foutjes maakt. RKSVN mag zelf weer aan de bak op zondag 29 november, thuis tegen nummer 9 Asenray. Op 24 november wordt er nog geoefend tegen VCH.